Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturiile colegilor tânărului mort la internatul din Odorheiu Secuiesc: ”Un băiat a observat că a crăpat tavanul. S-a dus să anunțe și s-a prăbușit peretele”

Unul dintre elevii căminului de la Odorheiu Secuiesc a observat cu câteva minute înainte de tragedie că tavanul instituției a început să crape.

Mai mult decât atât, acesta a încercat să anunțe profesorul responsabil însă chiar în minutele acelea clădirea s-a prăbușit.

”Un băiat a observat că tavanul a început să crape și s-a dus la doamna care era de serviciu în internat să o anunțe. Chiar când s-a dus înapoi s-a prăbușit clădirea.” a declarat băiatul.

Colegul de cameră al băiatului care a murit spune că vorbise cu acesta chiar înainte de tragedie. Tânărul era cu telefonul în mână în momentul în care peretele s-a prăbușit.

“Eu am plecat la ora de română la 3:52, l-am salutat și la trei minute s-a prăbușit clădirea. Statea pe telefon. Era cu telefonul în mână.”, a declarat colegul victimei.

Anchetă la internatul Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita a demarat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, în urma prăbuşirii unui perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc, incident soldat cu moartea unui elev şi rănirea a trei adolescente.

"Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă", au precizat, luni seară, reprezentanţii IJP Harghita.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, echipajele de salvare au scos de sub dărâmături patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, şi anume trei fete şi un băiat, dar acesta din urmă nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Una dintre cele trei eleve a suferit traumatisme severe şi este intubată, iar celelalte două au diverse traumatisme, dar sunt conştiente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE