Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Administratorul firmei care efectua lucrări lângă internatul prăbușit la Odorheiu Secuiesc rămâne sub control judiciar

Administratorul firmei care făcea lucrări lângă internatul prăbușit la Odorheiu Secuiesc rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Decizia în cazul lui Laszlo Szilveszter Sandor a fost luată de Tribunalul Mureș și este una definitivă.

Procurorii au cerut pe 20 decembrie arestarea preventivă a acestuia, dar Judecătoria Târgu Mureș a respins propunerea. Bărbatul este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Pe parcursul controlului judiciar, Laszlo Szilveszter Sandor are mai multe interdicţii, inclusiv aceea de a nu depăşi limitele teritoriale ale judeţelor Mureş şi Harghita.

Un băiat de 17 ani a murit în tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Pe 18 decembrie, un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Sub dărâmături au fost prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una în stare critică.

Din primele cercetări efectuate la locul tragediei, peretele s-a surpat ca urmare a săpăturilor făcute de reprezentanţii unei firme în jurul clădirii internatului.

De ce este acuzat administratorul firmei care efectua lucrările

Săpăturile erau realizate de angajaţii firmei unde Laszlo Szilveszter Sandor este acţionar unic şi administrator. Acesta este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurori: "S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săpare a unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, urmare prăbuşirii sitului, a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE