Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tatăl lui Nahel, adolescentul împuşcat de un polițist în Paris, se constituie parte civilă în dosar

De mai bine de o săptămână, Franța se confruntă cu revolte și proteste în mai multe orașe, după decesul unui adolescent de origine algeriană, Nahel, care a fost împușcat de un polițist în timpul unui control în trafic, în Paris. Investigațiile sunt în plină desfășurare, iar polițistul care l-a împușcat pe tânărul de 17 ani a fost plasat în arest. Procurorii consideră că el nu avea temei pentru a folosi arma din dotare.

Tatăl lui Nahel, băiatul împușcat de un polițist: "Vreau dreptate adevărată"

Între timp, tatăl lui Nahel, Hicham H., s-a constituit parte civilă în dosar.

"Mă constitui parte civilă pentru a i se face dreptate lui Nahel şi pentru a spune că eu sunt în viaţă. Mi-e greu să-mi revin. (...) Nici mai pot să dorm", a spus tatăl lui Nahel, în vârstă de 42 de ani.

Tatăl lui Nahel susține că nu avea prea multe legături cu fiul său, însă încerca să refacă relația: "Am făcut nişte alegeri în viaţă care m-au făcut să nu pot să asist la naşterea fiului meu. Nu i-am văzut primii paşi, nu i-am auzit primele cuvinte. (...) Mă aştept, la fel ca toată lumea, ca poliţistul care mi-a spulberat speranţele să fie condamnat. Vreau o dreptate adevărată. El a luat viaţa unui copil. Nu voi mai putea niciodată să recuperez aceşti ani în care am fost absent".

Hicham, care este originar din Colombes și este șofer pe o mașină de livrări, spune că a făcut și închisoare pentru că a avut "un parcurs foarte dificil". Acesta a povestit cum a primit vestea morții fiului său.

"Un prieten m-a sunat și mi-a spus că un tânăr de 17 ani a fost împuşcat. După ce am văzut fotografia și am aflat că era vorba despre fiul meu, m-am prăbuşit", a spus Hicham, citat de AFP.

Emmanuel Macron a luat în calcul chiar restricționarea accesului la rețelele de socializare

Din cauza haosului creat în multe orașe din țară, unde au fost proteste violente, președintele Franței, Emmanuel Macron, a discutat cu 250 de primari și le-a spus că, atunci când asemenea revolte scapă de sub control, o opțiune ar fi tăierea accesului la unele platforme de social media, precum TikTok și Snapchat.

Numai că vestea nu a făcut decât să învolbureze și mai mult apele, iar Macron a fost comparat cu dictatorul nord-coreean Kim jong-Un.

Anul trecut, în Franța au fost înregistrate 13 decese în urma refuzurilor de a se conforma în timpul controalelor rutiere. Este un număr record.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE