Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Țara celor o mie de nuduri”. Artistul Spencer Tunick a adunat o mulțime de oameni pentru a-i fotografia goi, în Finlanda

S-au dezbrăcat de haine laolaltă cu inhibițiile și emoțiile lor, de bunăvoie și de dragul artei. Asta au făcut o mie de oameni, în zorii unei zile de vară, de parcă au existat, pentru o clipă, într-o lume doar a lor.

S-a întâmplat în mijlocul orașului Kuopio din Finlanda, supranumită și „Țara celor o mie de lacuri”.

Voluntarii s-au lăsat fotografiați în pielea goală, pe lângă lacuri și pe trambuline, pe străzi, pe plajă și chiar în jurul unui pat imens, făcut din flori.

VEZI GALERIA
7 imagini

Și n-a contat nimic pentru ei, nici goliciunea, nici forma trupului, atât de diferită de la unul la altul, nici faptul că nu se cunoșteau între ei.

Spencer Tunick, un fotograf american, și-a imaginat toate astea. Deloc surprinzător, ar spune unii. Artistul e cunoscut pentru imaginile lui care conțin nudiști în diverse ipostaze și spații, cu scopul de a surprinde vulnerabilitatea și unicitatea formei corpului uman, potrivit Euronews.

Fotograful a declarat că a fost încântat să ofere publicului „posibilitatea de a lua parte la procesul lui de creație”.

„Astăzi, Țara celor o mie de lacuri a devenit Țara celor o mie de nuduri”, a spus Spencer Tunick, exprimându-și recunoștința față de toți oamenii implicați în acest proiect.

„Se întâmplă rar ca publicul să facă parte din acest proces”, a mai adăugat el.

Cine este Spencer Tunick

În vârstă de 56 de ani, Spencer Tunick e renumit pentru realizarea fotografiilor nud la scară largă.

În noiembrie 2022, aproape 2500 de oameni au pozat dezbrăcați pe emblematica plajă Bondi Beach din Sydney. Proiectul lui de atunci a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a cancerului de piele, astfel că australienii și nu numai au fost încurajați să își facă regulat controale dermatologice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE