Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tăieri de costuri la Twitter. Angajații se plâng că nu mai primesc hârtie igienică

Miliardarul Elon Musk a recurs la tăieri drastice de costuri după ce a cumpărat rețeaua Twitter. Birourile companiei din New York au rămas fără servicii de curățenie, spre nemulțumirea angajaților care s-au plâns de murdăria din toalete. De asemenea, nu mai există specialiști la departamentul tehnic, ceea ce a dus la o lipsă acută de încărcătoare pentru calculatoare, scrie Business Insider.

Tăierile de costuri cerute de Elon Musk au consecințe neașteptate pentru angajații Twitter, de la toalete urât mirositoare la lipsă de hârtie igienică.

În ultimele trei zile, angajații sediului Twitter, situat în cartierul Chelsea din New York, au văzut care sunt efectele deciziei lui Elon Musk de a nu renegocia contractele cu firmele care se ocupau de curățenia și administrarea birourilor. Mirosurile ce vin din toaletele nedesfundate au invadat holurile și zonele de lucru, au precizat două persoane care au semnalat lipsa condițiilor de igienă, conform sursei citate.

Hârtia igienică este de negăsit în birourile Twitter, au declarat mai mulți angajați, sub protecția anonimatului.

Între timp, Elon Musk le-a cerut aproape tuturor angajaților să lucreze de la birou cinci zile pe săptămână.

Angajații Twitter a trimis mai multe e-mailuri prin care au cerut curățarea toaletelor, însă, până joi, nu au primit niciun răspuns. Potrivit sursei citate, reprezentanții Twitter nu au răspuns solicitării de o oferi un punct de vedere pe această temă.

Neasigurarea condițiilor minime de igienă, precum lipsa hârtiei igienice, afectează moralul angajaților Twitter. Unul dintre ei au precizat că dacă firma nu va lua măsuri, oamenii vor fi nevoiți să aducă hârtie igienică de acasă, conform New York Times.

O altă problemă generată tăierea costurilor este lipsa de specialiști la departamentul tehnic IT. Aproape toți angajații care ar fi trebuit să depaneze calculatoarele colegilor și să instaleze programe au fost concediați sau au demisionat în ultimele două luni, de când Elon Musk a preluat Twitter.

Tăierile de costuri la Twitter, cerute de Elon Musk

În ultimele săptămâni, Elon Musk a cerut Twitter reducerea cheltuililor, mai mult decât s-ar fi așteptat angajații, cu scopul de a face compania profitabilă. Mai multe beneficii, precum asigurări de sănătate sau acces la centre welness, au fost tăiate sau suspendate. Cantitatea de mâncare gratuită și de gustări oferite la birou au fost diminuată, în vreme ce birourile Twitter din San Francisco au fost transformate în dormitoare pentru a tăia costurile privind cazarea la hotel.

Mai mult, unul dintre cele trei servere principale de date ale Twitter din SUA a fost oprit în mod neașteptat săptămâna trecută pentru a economisi bani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE