Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Trapperul Gheboasă, cercetat de DIICOT pentru consum de droguri

Cântăreţul Gheboasă este cercetat de procurorii DIICOT pentru consum de droguri, după ce ar fi fost depistat în Capitală având asupra sa o cantitate de canabis, au precizat surse judiciare.

"Faţă de un suspect sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost depistat în seara de joi, în municipiul Bucureşti, în timp ce deţinea o cantitate de drog de risc", se precizează într-un comunicat al DIICOT transmis, sâmbătă, Agerpres.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre Gabriel Gavriş, cunoscut drept Gheboasă.

Potrivit comunicatului, vineri, în acelaşi dosar, procurorii DIICOT Dâmboviţa au dispus reţinerea a patru persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

"Din cercetările efectuate a rezultat că, perioada iulie 2020 - februarie 2024, la diverse intervale de timp, inculpaţii au comercializat şi oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantităţi de canabis, unor consumatori de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Dâmboviţa. Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că inculpaţii şi-au creat o reţea stabilă de clienţi, comercializând drogul de risc cu preţul de 50 lei pentru o doză, interacţiunea între vânzător şi cumpărător realizându-se stradal", arată anchetatorii.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Ilfov au fost identificate şi ridicate cantităţi de canabis, mai multe grindere şi un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă, menţionează procurorii.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoanele reţinute, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT.

Cântărețul Gheboasă amendat cu 1.000 de lei pentru prestația de la Untold 2023

Trapperul Gheboasă a fost amendat, în vara anului 2023, cu 1.000 de lei de Jandarmeria din Cluj-Napoca, după un concert pe care l-a susținut la festivalul Untold. Cântărețul a declanșat o dezbatere pe Internet și nu numai. Pentru că artistul vorbește în versurile lui inclusiv despre consumul de droguri, acesta a fost acuzat că muzica lui s-ar afla printre motivele pentru care adolescenții și tinerii ajung să consume substanțe interzise.

Cântărețul a fost amendat pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”, se arăta într-o informare de presă a Jandarmeriei Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE