Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Suma strânsă de David Popovici pentru a ajuta o mamă a trei copii, grav bolnavă și rămasă fără casă

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

David Popovici a făcut un gest impresionant pentru a o ajuta pe Florentina Filipovici, vicecampioană mondială la canotaj, care este grav bolnavă. Campionul european și mondial la natație și-a donat casca și ochelarii cu care a obținut performanțele la Campionatele Mondiale.

La începutul lunii august, David Popovici a anunțat că vrea să vină în sprijinul Florentinei, care a fost vicecampioană mondială la canotaj în perioada junioratului. Acum, tânăra de 28 de ani este grav bolnavă și nu mai are unde să stea cu trei trei copii pentru că a rămas fără casă.

„Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, ca în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei”, a fost mesajul transmis de David Popovici pe contul său de Instagram.

David Popovici a dezvăluit suma strânsă din donații, cu trei zile înainte de finalul campaniei. Nu mai puțin de 1419 oameni au donat, în total, 117.865 de lei. Organizatorii campaniei umanitare vor să strângă aproape 200.000 de lei pentru Florentina.

Mesajul lui David a efectul scontat, deoarece în doar câteva ore, suma strânsă din donații a depășit 160.000 de lei.

Cine este Florentina Filipovici, campioana care are nevoie de ajutor

„Florentina are 28 de ani și este definiția cea mai bună a unei luptătoare. Vicecampioană mondială la canotaj, se luptă acum cu cancerul mamar aflat în stadiul IV și cu amintirile unei copilării nedrepte și dure. A avut parte de un tată violent, apoi de un soț agresiv. Acum își crește singură cei 3 copii: o fetiță de 7 ani și doi băieți de 3 și 5 ani. Când îi strânge în brațe, nedreptățile trăite și luptele duse par să merite. Inocența și bucuria copiilor îi dau putere să zâmbească și să trăiască în continuare cu speranță.

Visează să se facă bine și să le ofere celor mici în continuare siguranță și o casă plină de iubire. Mult timp și-a purtat singură suferința, convinsă că a cere ajutor este rușinos. Acum însă este copleșită de problemele medicale și simte că nu va reuși de una singură.

Dar Florentina nu este singură. Ne propunem să o sprijinim în lupta cu boala și să o ajutăm să își țină copiii aproape prin construirea unui adăpost sigur, cu condiții decente de trai, astfel încât cei mici să aibă șansa să se dezvolte echilibrat și armonios alături de ea.

Printr-o donație lunară cu cardul pe doneaza.hopeandhomes.ro/ îi poți fi și tu alături, acum, când are cea mai mare nevoie”, a anunţat Hope and Homes for Children Romania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE