Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici donează, în scop caritabil, casca şi ochelarii cu care a devenit campion mondial

Publicat de: Euronews

Dublul campion mondial la înot, David Popovici, va dona casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an, obiectele urmând a fi valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Fosta vicecampioană Florentina Filipovici se luptă cu o boală grea, iar, în prezent, nu are unde să locuiască împreună cu fetiţa şi cei doi băieţi, în contextul unei situaţii familiale dificile. Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children şi face un apel la donaţii pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici. La finalul campaniei (1 - 26 august 2022), unul dintre donatori va intra în posesia căştii şi a ochelarilor lui David, prin tragere la sorţi.

Popovici îi invită pe fanii săi să doneze pentru ajutorarea fostei sportive

„Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă, aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi îmi sunteţi aproape, ca această lună să faceţi o donaţie pentru căsuţa Florentinei”, a transmis sportivul.

Fundaţia Hope and Homes for Children a demarat deja construcţia unei case cu trei camere pentru Florentina, în primăvara acestui an, în satul ei natal din judeţul Suceava, însă este nevoie de fonduri suplimentare pentru finalizarea construcţiei, mobilarea şi utilarea ei, astfel încât să se poată muta cât mai curând împreună cu copiii într-un spaţiu sigur.

Persoanele care fac o donaţie participă automat la tragerea la sorţi pentru casca şi ochelarii lui David Popovici. Donaţia trebuie să fie de minimum 25 lei. Tragerea la sorţi va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE