Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ion Țiriac, la finalul cursei de aur a lui Popovici: „David este o rază de soare, care vine după niște momente tare dificile”

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, din cadrul Campionatelor Europene de natație pentru juniori. Dublul campion mondial era marele favorit al cursei.

La finalul cursei de 200 m liber, David Popovici a spus că și-a dorit foarte mult să trăiască atmosfera concursului de azi.

„La Budapesta, obiectivul principal a fost timpul și să mă autodepășesc. Aici, am vrut să mă bucur cât mai mult de tribună, de spectatori și mi-a plăcut extrem de mult. Mi s-a făcut pielea de găină. Îmi venea să plâng când am intrat, de cât de frumos a fost. Știam că o să câștig. M-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foarte mare nerăbdare să trăiesc acest moment. Nu cred că mai e cazul să mai spun, la acest concurs, că am venit să câștig experiență. Am venit să-mi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur pentru noi înseamnă victoria supremă”, a spus David Popovici.

Ion Țiriac, fostul mare tenismen, a vorbit despre noul campion mondial la natației.

„David este o rază de soare, care vine după toată ploaia, după niște momente tare dificile. Să sperăm că stă aici și că urcă și mai sus. În fiecare zi, dacă încearcă să fie un fir de păr mai bun, atunci devine un mare star, nu doar un mare campion”, a spus Ion Țiriac.

Vasile Dîncu despre plecarea lui Popovici de la clubul Steaua

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu spune că se bucură pentru David că a găsit condiții mai bune la alt club (Dinamo), inclusiv de salarizare, și completează, ironic, că prin această plecare îi mai ajută și pe cei de la Dinamo cu sportivi buni.

„Am cerut un raport serios pentru ce s-a întâmplat, dar noi ne bucuram să creștem și alți sportivi. Ne bucurăm pentru David că a găsit condiții mai bune la Dinamo, inclusiv de salarizare. Este important ca el să stea la nivelul cel mai înalt, dar ultimul de la ștafeta de ieri era de la Steaua și ne-am bucurat că a recuperat și am luat medalia de aur. Noi mai avem rezerve la Steaua, îi mai ajutam și pe cei de la Dinamo”, a spus Vasile Dîncu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE