Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Premiile pentru sportivii români cu performanțe internaționale, majorate cu 50%. Nicolae Ciucă: ”Este un gest cât de se poate firesc”

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, majorarea cu 50% a premiilor acordate sportivilor români care au obținut performanțe la competițiile internaționale. Decizia va fi adoptată la următoarea ședință de Guvern.

Șeful Executivului a precizat că vrea ca Guvernul să găsească ”cele mai bune modalități să sprijinim toate aceste eforturi”.

”Am discutat împreună cu domnul secretar general, cu Ministerul Finanțelor și am luat decizia ca în ședința de Guvern, nu cea de mâine, ci în următoarea, să majorăm premiile care vă sunt acordate prin HG 1447/2007 cu 50%.

Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici, după 48 de ani. Am fi vrut să facem acest gest și să acordăm același premiul pentru toată lumea.

Este un gest cât de se poate firesc în baza resurselor pe care le avem. În momentul de față, bugetul atât ne permite. Sper ca în funcție de rezultate și performanța dumneavoastră să ne inspire și pe noi și să performăm din punct de vedere administrativ”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a amintit despre faptul că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României.

„După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre, ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii. Bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toții de acasă imnul României de mai multe ori și prin felul aceasta, recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitarea pe care noi astăzi v-o adresăm, în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară

De foarte multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României, așa este! Datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, datorită eforturilor, reușiți să duceți numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii”, a mai spus premierul României.

O ceremonie dedicată sportivilor români care au obţinut recent performanţe la mai multe competiţii internaţionale a avut loc, marţi, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

La eveniment au fost prezenți sportivi laureați la:

Tenis de masă - Campionatele Europene pentru Juniori, Serbia, şi Campionatele Europene Individuale Seniori, Munchen, Germania.

  • Tenis - Finala junioarelor - U14 Wimbledon

  • Canotaj - Campionatul European de Canotaj de la Munchen

  • Atletism - Campionatele Europene de atletism de la Munchen

  • Scrimă - Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt)

  • Kaiac-Canoe - Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen

  • Judo - Campionatul Mondial de Juniori, categoria -90 kg, Ecuador

La ceremonia de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, preşedinţi ai Federaţiilor Sportive, antrenori şi staff tehnic.

"Pentru că unii sportivi se află la competiţii internaţionale sau în cantonament, precum campionul la nataţie David Popovici, aceştia nu vor putea lua parte la ceremonia organizată la sediul Guvernului", se arată într-o informare a Guvernului.

Distribuie

Taguri