Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu vrea remanierea unor miniștri. Deputat USR: „Nu doar miniștrii trebuie schimbați”

Remanierea vine doar ca o propunere a premierului, fără să fie o catastrofă. Este ideea lansată de Marcel Ciolacu, pe care nu îl mulțumesc actualii miniștri. Despre ceea ce sugerează președintele PSD au discutat la Euronews liberarul Gheorghe Pecingină, alături de Cristian Seidler, din partea USR, și Gabriel Zetea, deputat PSD.

„Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. (Reporter: Remanieri vor fi?) Îmi doresc... Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. (Reporter: Ați înaintat vreo propunere?) Propuneri pot veni din coaliție către premier. Decizia e luată de premier, într-adevăr, dar... E ca la şah, mută albele primele”, a declarat Marcel Ciolacu.

Zetea (PSD): „Remanierile se fac nu se discută”

„Atributul constituțional este al premierului. Absolut. Premierul decide în urma unor analize care este portofoliul sau care e ministrul care nu și-a indeplinit deadline-urile și pe cale de consecinta decide ce ministru să fie remaniat”, a explicat Gheorghe Pecingină, deputat PNL, membru în Comisia de Buget.

„N-am discutat la PSD de remaniere, remanierile se fac nu se discută. Decizia este una politică. Nu poate să propună un premier de unul singur să propună remaniere fără consultare largă, am văzut data trecută, în coaliția PNL USR, au remaniat de unii singuri miniștri și a căzut un Guvern”, a declarat Gabriel Zetea, membru în Comisia de Buget.

De cealată parte, Cristian Seidler, deputat USR consideră că nu doar miniștrii trebuie schimbați, ci și anumite persoane care ocupă funcții importante în instuțiile publice.

„Nu doar miniștrii trebuie schimbați. Dacă am vorbit de enegie. Dacă l-ai schimba pe Virgil Popescu, mega competent, cu ghilemele îngroșate, și îl lași pe Iancu la conducerea ANRE, care nu e minitru, ai dat o plamă la... bună seara!”, a declarat Cristian Seidler.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE