Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cîțu ripostează după atacul lui Ciolacu privind liberalizarea pieței energiei. ”Soluțiile impuse de PSD în coaliție înseamnă taxe mai mari și criză economică”

Fostul premier Florin Cîțu a reacționat, după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat guvernarea de dreapta de ”liberalizarea haotică” a pieței de energiei și de creșterea gradului de îndatorare a României. Fost președinte PNL, Cîțu susține că soluțiile impuse de PSD la guvernare înseamnă un ”dezastru economic”.

Senatorul libreral Florin Cîțu a acuzat PSD că a impus în coaliție creșterea împrumuturilor cu „ 3.2 miliarde lei la dobânzi astronomice”.

„Soluțiile impuse de PSD la guvernare = dezastru economic și mult tupeu

După 8 luni de PSD, în care PSD cu tupeu și amenințări și-a impus agenda în coaliție, avem taxe mai mari, prețuri triple, dobânzi la cer și Ordonanța de urgență 27 care a crescut prețurile la energie cu aproximativ 30%. Am avertizat în legătură cu oug 27 din 16 iunie dar PSD nu vrut să se ia nicio măsură. De ce? Cine trebuie să primească bani mai mulți de la buget? Vedem același comportament al PSD la rectificarea bugetară unde a impus în coaliție creșterea împrumuturilor cu 3.2 miliarde lei la dobânzi astronomice. De ce?”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu: ”Tupeul lui Marcel Ciolacu este maxim. Nu-și asumă incompetența”

„Și totuși tupeul lui Marcel Ciolacu este maxim. După ce PSD a adus cheltuielile cu dobânzile la aproape 2% din PIB (Niciodată în istorie nu a existat o așa lipsă de încredere în statul român din partea investitorilor) PSD dă vina, dar nu-și asumă incompetența cu care ne-a obișnuit PSD care a dus la dezastrul din economie, pe guvernările liberale”, a mai precizat fostul premier.

De altfel, fostul premier a amintit că în guvernarea liberală 2020-2021 ”au fost eliminate taxe”,

„Am plătit facturile către sectorul privat amânate ani de zile de PSD, am adus venituri la buget mai mari, am plătit la dobânzi mai mici la împrumuturile luate de PSD în 8 ani de guvernare socialistă”, a mai precizat Cîțu.

Fost ministru de Finanțe, Cîțu a menționat că deciziile impuse de PSD în coaliția de guvernare înseamnă ”criză economică”.

„Am avertizat din primul moment. “Soluțiile”, deciziile impuse de PSD în coaliție, înseamnă taxe mai mari, inflație mare, dobânzi mari și criză economică. Și asta a livrat PSD românilor de 8 luni de zile. Totul pentru PSD și oamenii lor, nimic pentru români.

PSD are tupeu și atât. Nimic din ce face la guvernare nu justifică această atitudine. O echipă mediocră tolerată de PNL. Și ar face bine să-si aprecieze mai mult un partenerul, în acest compromis, care nu atacă în public”, a concluzionat Florin Cîțu.

Reacția fostului președinte PNL vine după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat coaliția de guvernare pe care Cîțu a condus-o în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021 că a liberalizat ”haotic” piața energiei din România.

”Marea guvernare de dreapta cu prim-miniștrii au făcut o tâmpenie care ne-a adus în această situație. Marea liberalizare a energiei a creat șmecheri din nou în energie și speculație pe piață”, a spus președintele PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE