Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eduard Novak schimbă regulile în sport: ”Cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români”

Schimbări mari în sportul românesc. Ministrul Eduard Novak a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unui procent de participare de minimum 40% al sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Prin această măsură se încearcă susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar îndeplinirea acestui scop se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

"Sportul, prioritate naţională! Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!", a notat Eduard Novak pe Facebook

Guvernantul UDMR a declarat că hotărârea a fost luată după ce s-a sfătuit cu federaţiile sportive naţionale.

"După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă", a spus acesta.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE