Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sports Festival, un univers de oportunități pentru cei mici. Ce spun sportivii despre viitorii campioni ai României

Într-o epocă în care tehnologia acaparează din ce în ce mai mult viața copiilor, marii campioni ai României reușesc să-i atragă și către sport. Aflat la cea de-a treia ediție, Sports Festival, organizat la Cluj-Napoca, a devenit în acest weekend un univers de oportunități pentru cei mici, dar și pentru zeci de cluburi din țară care speră să descopere aici viitorii campioni ai României.

Ateliere de fotbal, handbal și baschet pentru cei mici

Salturi extrem de spectaculoase de la 16 metri înălțime au uimit spectatorii în cea de-a treia zi de Sports Festival. Atelierele de fotbal, handbal, baschet, tenis de masă sau darts au fost pline de copii dornici să afle tainele sportului și alături de ei au fost campionii României.

Laura Ilie, campioană europeană la tir sportiv: „Sunt foarte atrași de sporturile dinamice. Îmi doresc ca pe viitor, sportul pe care îl practic, tirul sportiv, să fie mult mai atractiv pentru cei mici și cred cu tărie că acest lucru se va întâmpla cu timpul.”

Anca Șipoș, baschetbalistă: „E copleșitor să vezi atâția oameni interesați de sport și mai ales pentru copii. Pentru noi e important să avem o continuitate, că vin copiii din urmă. Și acum, să vezi atâta interes din partea copiilor, că sunt fascinați de toate sporturile și că vor să afle cât mai multe, mi se pare ceva foarte inedit și foarte bine.”

Mesajul trasnmis de Ana-Maria Brânză Popescu

Nici scrima nu a fost uitată, iar Ana-Maria Brânză Popescu, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, s-a bucurat să poată împărtăși din experiența ei celor mici.

Ana-Maria Brânză Popescu, multiplă medaliată olimpică la scrimă: „Mă bucur enorm că un astfel de eveniment are loc și în România. Avem nevoie. Am văzut astăzi atâția copii fericiți, cum nu am văzut de foarte mult timp. Nu știi cum se îndrăgostesc cei mici de sport și cum, poate, viitorii campioni sunt chiar aici, doar că sunt prea mici ca noi să-i observăm.”

Cristina Pîrv a primit o distincție pentru cariera sa

De un moment plin de emoție a avut parte și Cristina Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei din istoria României, în prezent antrenor și manager. Organizatorii i-au acordat acesteia o distincție pentru întreaga sa carieră.

Cristina Pîrv, fostă voleibalistă: „Mă simt foarte mândră că aici, la mine acasă, sunt oameni care recunosc ceea ce eu am făcut pentru voleiul românesc, pentru sportul românesc. Voleiul este sportul cel mai de echipă dintre toate, pentru că fiecare are nevoie de fiecare și noi, în viață, avem nevoie de fiecare.”

Sports Festival se încheie duminică seară, cu meciul de retragere al lui Adrian Mutu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE