Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moment emoționant la Sport Festival. Ilie Năstase i-a oferit lui Horia Tecău o rachetă de lemn legendară

Meci de retragere pentru tenismenul Horia Tecău. I-au fost alături o parte dintre foștii săi parteneri de dublu, printre ei și Simona Halep. Horia Tecău se retrage la sfârșitul unei cariere în care a adunat 38 de titluri, printre care trei de Mare Șlem. A fost număr doi mondial în proba de dublu.

Atmosfera de pe Arena din Cluj a demonstrat că la meciul de retragere al lui Horia Tecău sunt mulți români care iubesc sportul alb, mai ales că invitații speciali au participat la câteva meciuri demonstrative. Tatăl Simonei Halep a fost și el prezent la eveniment.

Ce sportivi au fost prezenți la meciul de retragere

Stere Halep, tatăl Simonei Halep: „Sunt mândru pentru fata mea, care a făcut această țara atât de mândră, s-o scoată peste mări și oceane, ca să le arătăm și celor din afară, pentru că noi, românii, avem și noi ceva bun în noi și le-am demonstrat.”

Deși există o singură legatură între fotbal și tenis, mingea, Ionuț Rada a fost și el la festivitatea de retragere a lui Horia.

Ionuț Rada, fost fotbalist: „Este o bucurie și o onoare pentru noi, mai ales pentru noi, cei care sunt aici, la Cluj, în aceste două zile, să urmărim doi sportivi extraordinari. Jucători care ne-au adus de foarte multe ori bucurie și prin rezultate și prin tot ceea ce înseamnă sportul românesc.”

Horia Tecău a câștigat 38 de trofee

Horia Tecău, 37 de ani, a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de Grand Slam: Wimbledon 2015, US Open 2017 și Australian Open 2012, toate la dublu.

Horia Tecău: „În 2012 am jucat dublu mixt la Australian Open. Ne-am amuzat mult pe teren, dar am reușit să și câștigăm. A fost fost pentru fiecare dintre noi primul titlu de Grand Slam.”

Suedezul Robert Lindsted, alături de care Tecău a pierdut două finale la Wimbledon, a fost și el la meciul de retragere.

Robert Linstedt: „Horia vorbește mult despre prietenia pe care o are cu foștii săi parteneri de dublu și asta este ce mă leagă de el.”

Cel mai emoționant moment a fost când Ilie Năstase i-a oferit lui Horia Tecău o rachetă de lemn cu care jucat în anii '70.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE