Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Horia Tecău își încheie astăzi cariera de jucător, la Cluj-Napoca, cu un meci demonstrativ

Horia Tecău își încheie cariera de jucător vineri seară, la Cluj-Napoca. Meciul demonstrativ la care va participa și Simona Halep este primul eveniment major organizat în acest weekend în cadrul Sports Festival 2022.

Meciul de vineri seară marchează retragerea din activitatea de mare performanță a lui Horia Tecău, vicecampion olimpic în proba de dublu alături de Florin Mergea, în 2016, la Rio de Janeiro, dar și triplu câștigător de turneu de Mare Șlem în probele de dublu și dublu mixt.

În 2012, Horia s-a impus la Australian Open, în proba de dublu mixt, alături de Bethanie Mattek-Sands, iar în proba de dublu a câștigat, alături de Jean-Julien Rojer, turneul de la Wimbledon, în 2015 și US Open în 2017.

Este câștigător a 38 de titluri ATP în caieră

Câștigător a 38 de titluri ATP în carieră, Horia va intra pe teren alături de nimeni alta decât Simona Halep, cea care va ajunge la Cluj-Napoca alături de antrenorul ei, celebrul Patrick Mouratoglou.

În meciul demonstrativ de dublu vor mai juca suedezul Robert Lindstedt, fostul partener al lui Tecău, alături de care Horia a jucat prima finală de Mare Șlem, în 2010, la Wimbledon, dar și Andrei Pavel, fost număr 13 în clasamentul ATP și căpitan al echipei de Cupa Davis a României.

Cât costă biletele la meciul demonstrativ

Biletele la meciul demonstrativ de vineri seară costă între 95 și 190 lei și este primul mare eveniment organizat în cadrul Sports Festival 2022, ajuns acum la cea de-a treia ediție.

Weekendul va fi închis, duminică seara, de un alt meci demonstrativ, care va marca retragerea din activitate a lui Adrian Mutu, într-un joc programat pe Cluj Arena și în care sunt invitați, printre alții, Gică Hagi, David Trezeguet, Luca Toni și Fabio Cannavaro, primul fundaș câștigător al Balonului de Aur, în 2006.

Sports Festival este unul dintre cele mai mare evenimente din România dedicate sportului, iar festivalul propune un mix între sport, divertisment, educație, competiție și distracție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE