Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ROLAND GARROS 2022: Rafael Nadal se califică în semfinale, după o victorie spectaculoasă în fața lui Novak Djokovic

Rafael Nadal este al doilea semifinalist al turneului de la Roland Garros, după victoria în patru seturi obținută în fața lui Novak Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4). A fost un duel de peste 4 ore, care a ținut publicul cu sufletul la gură.

În penultumul act al competiției, Nadal va da peste Alexander Zverev, care marți l-a învins pe Carlos Alcaraz într-un alt meci de poveste.

Miercuri se joacă celelalte două semifinale: Andrey Rublev - Marin Cilic și Casper Ruud - Holger Ruune.

Meciul de marți seară dintre Nadal și Djokovic a fost a 59-a întâlnire directă între cei doi tenismeni care au dominat tenisul în ultimii 15 ani.

Știre inițială:

Djokovic a ajuns în sferturi după ce a trecut lejer în optimi de argentinianul Diego Schwartman, scor 6-1, 6-3, 6-3. Nadal a avut o misiune dificilă în fața canadianului Felix Auger-Aliassime, pe care l-a învins în cinci seturi, scor 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Meciul dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal se va juca marți, în sesiunea de seară, pe terenul Pshilippe Chatrier, au anunțat organizatorii turneului de la Paris. Învingătorul va juca împotriva lui Alexander Zverez sau Carlos Alcaraz, meci care va avea loc tot marțu.

Djokovic – Nadal: Cine conduce înâlnirile directe

Scorul întâlnirilor directe dintre Djokovic și Nadal este 30 la 28 în favoarea sârbului care este liderul clasamentului ATP. Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc în anul 2006, tot în sferturile de la Roland Garros, și a fost câștigată de iberic.

Ultima oară, cei doi tenismeni s-au confruntat tot la Roland Garros, în semifinalele ediției din 2021. Meciul a fost câștigat de Djokovic, cel care avea să câștige și finala.

În ceea ce privește întâlnirile directe la turneele de Mare Șlem, scorul este 10 la 7 în favoarea lui Nadal. Șapte dintre victorii au fost obținute de iberic la Roland Garros. De cealaltă parte, Djokovic a obținut cele mai multe victorii în fața spaniolului la Australian Open, Wimbledon și US Open (câte două victorii).

Djokovic caută Marele Șlem cu numărul 21

Rafael Nadal și Novak Djokovic au dominat tenisul mondial în ultimii 15 ani, fiind doi dintre cei mai titrați tenismeni. Cei doi au cucerit 41 de turnee de Mare Șlem, cele mai multe fiind trecute în contul ibericului (21), în vreme ce sârbul a cucerit 20 de trofee.

Djokovic a ratat anul acesta șansa de a deveni tenismenul cu cele mai multe titluri de Mare Șlem din carieră, după ce nu a fost lăsat să participe la Australian Open, pentru că nu era vaccinat și a mințit în declarații. Sârbul venea la Melbourne ca principalul favorit al turneului pe care l-a câștigat de nouă ori în cariera sa.

Decizia autorităților australiene de a nu-i da viză sârbului și, implicit, de a-i împiedica participarea la Australian Open, i-a lăsat cale liberă lui Nadal să-și adjudece trofeul de Mare Șlem cu numărul 21. Astfel, spaniolul a devenit cel mai titrat tenismen în turneele de Grand Slam.

Ultimul meci la Paris pentru Nadal?

Rafael Nadal, care săptămâna aceasta împlinește 36 de ani, a declarat că preferă să-l înfrunte p Djokovic în timpul zilei. Ibericul a spus că este posibil ca acesta să fie ultimul său meci la Paris.

„De fiecare dată când joc aici, sunt conştient că poate fi ultimul meu meci în acest turneu. Într-un an se întâmplă multe, iar în această etapă a vieţii şi a carierei mele, cu tot ce am, se poate întâmpla orice. Sper că nu va fi aşa, că voi putea continua să vin încă mulţi ani, dar sunt şi foarte conştient că este o posibilitate, dacă lucrurile nu merg aşa cum doresc eu, ca acesta să fie ultimul meu meci aici, la Roland Garros. De aceea mi-ar plăcea să-l joc în timpul zilei”, a declarat Nadal, potrivit Agerpres.

Djokovic – Nadal în sferturi la Roland Garros 2022: Parcursul celor doi sportivi

La Paris, Novak Djokovic a venit de pe prima poziția în clasamentul ATP și în calitate de principalul favorit. De cealaltă parte, ibericul ocupă locul 5 în clasamentul ATP și este al cincilea favorit al competiției pe care a câștigat-o de 13 ori în carieră.

Cum a ajuns Djokovic în sferturi:

Primul tur: victorie cu Yoshihito Nishioka, scor 6-3, 6-1, 6-0

Turul doi: victorie cu Alex Molcan, scor 6-2, 6-2, 7-6

Turul trei: victorie cu Aljaz Bedene, scor 6-3, 6-3, 6-2

Optimi: victorie cu David Schwartzman, scor 6-1, 6-3, 6-3

Cum a ajuns Nadal în sferturi:

Primul tur: victorie cu Jordan Thompson, scor 6-2, 6-2, 6-2

Turul doi: victorie cu Corentin Moutet, scor 6-3, 6-1, 6-4

Turul trei: victorie cu Botic van de Zandschulp, scor 6-3, 6-2, 6-4

Optimi: victorie cu Felix Auger-Aliassime, scor 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE