Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Steven Spielberg, premiat cu „Ursul de Aur”, la Berlin. A regizat și a produs peste 100 de filme și seriale

Steven Spielberg a primit premiul „Ursul de Aur” pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Berlin.

Bono, solistul trupei U2, a fost cel care i-a înmânat regizorului american premiul special pentru întreaga carieră, informează DPA, citată de Agerpres.

Regizorul, producătorul și scenaristul american, în vârstă de 75 de ani, a fost implicat în peste 100 de proiecte cinematografice și are în palmares şi trei premii Oscar.

În 1994 a câştigat două premii Oscar pentru filmul "Schindler's List" (regie şi cel mai bun lungmetraj), iar în 1999 a primit premiul Oscar pentru regia peliculei "Saving Private Ryan".

Cel mai recent film al său, "The Fabelmans", prezintă povestea copilăriei şi adolescenţei sale, precum şi felul în care şi-a descoperit pasiunea pentru cinematografie în America postbelică.

Spielberg continuă să realizeze noi filme

În discursul său de la Berlin, Steven Spielberg, renumit pentru pelicule precum „E.T.”, seriile „Jurassic Park” și „Indiana Jones”, „Jaws” sau „Lista lui Schindler” a spus că ideea de a realiza noi filme continuă să-l pasioneze.

De altfel, acesta a dezvăluit că lucrează în prezent la un serial. Spielberg i-a sfătuit pe viitorii regizori să înceapă orice proiect de la o poveste captivantă.

Printre personalităţile recompensate în trecut cu Ursul de Aur onorific se numără artişti celebri, precum Dustin Hoffman, Kirk Douglas şi Meryl Streep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE