Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea lui Sergiu Gherman, românul care a câștigat un premiu Grammy alături de Kendrick Lamar

Sergiu Gherman sau Rappy este românul care a produs două dintre piesele de pe albumul lui Kendrick Lamar cu care a câștigat premiul “Cel mai bun Album Rap” la premiile Grammy. Sergiu este un orădean ambițios. El și-a urmat visul de a reuși în industra muzicală din America după ce a cucerit-o pe cea din România. Producătorul a povestit pentru Euronews cum a reușit acest lucru.

După ce a colaborat cu mai mulți artiști consacrați din România, acum 14 ani, Sergiu Gherman s-a mutat la tatăl lui, în Chicago. După cinci ani s-a hotărât să plece în L.A., să se afirme în industria muzicală din SUA. Cu toate că la acea vreme avea doar 700 de dolari în buzunar, ambiția l-a determinat să colaboreze cu nume mari din această industrei. Kendrick, SZA și H.E.R, DJ Khalil sunt doar câteve dintre artiști.

Sergiu Gherman: „Am fost nominalizat de trei ori la Grammy, prima oară cu SZA pentru albumul Control, a 2-a oara cu H.E.R. pentru albumul anului și a treia a oară cu Kendrick am fost nominalizați la „Best Rap Album” și „Album of the Year”, iar Kendrick a castigat „Best Rap Album” pentru „Mr. Morale & The Big Steppers”, un album la care am participat și eu împreună cu echipa mea de producție la două dintre piese "Mirror" și "Auntie Diaries".

Sergiu a cochetat și cu lumea filmului

Sergiu Gherman: „Am făcut scoring pentru filmul “You People” de pe Netflix care încă e numărul unu world wide (n.red. în întreaga lume), ceea ce e super tare și am mai făcut partea de soundtrack și un pic de scoring pentru „Shang Chi and the Legent of the 10 Rings”, care e un film Marvel.”

Sergiu a transmis un mesaj pentru cei care vor să reușească în industra muzicală

Sergiu Gherman: „Mi se pare că e momentul să inspirăm o generație care vine din urmă, iar mesajul meu pe care mereu pun accent este munca în echipă, mai puțin. Cel mai frumos lucru pe care poți să îl faci dacă ajungi să te afli în aceeași cameră cu un artist, este să lucrezi la proiectul ăla și să îți faci treaba ca producer, să încerci să îl inspiri.”

Rappy s-a născut în Oradea și are acum 34 de ani. Povestea lui demonstrează că dacă muncești mult, riști și lupți pentru visele tale, poți reuși să ajungi unde îți propui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE