Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiile BAFTA 2023. Filmul „All Quiet On The Western Front”, marele câștigător, cu 7 trofee

Filmul german „All Quiet on the Western Front” a fost marele câștigător al Premiilor Academiei Britanice de film. Producția obținut 7 premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Printre alte pelicule care s-au remarcat la premiile BAFTA se numără tragicomedia irlandeză „The Banshees of Inisherin” și filmul biografic „Elvis”, care au obținut, la rândul lor, câte patru premii.

„All Quiet on The Western Front”, o descriere viscerală a vieții și morții în tranșeele Primului Război Mondial, i-a adus lui Edward Berger premiul pentru cel mai bun regizor.

Celelalte trofee obținute de film au inclus cel mai bun scenariul adaptat, cea mai bună scenografie, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun film de limbă străină. Considerat marele favorit al galei, remake-ul german a primit un număr impresionant de 14 nominalizări.

Austin Butler a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în pelicula „Elvis”. Muzicalul lui Baz Lurhmann a mai obținut trofee pentru distribuție, costume și machiaj.

Cel mai bun film britanic a fost desemnat „The Banshees of Inisherin”, pentru care irlandezul Barry Keoghan a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Pelicula a mai câștigat premii pentru cea mai bună actriță în rol secundar, precum și BAFTA pentru cel mai bun scenariu original.

Prestigiosul trofeu pentru cea mai buna actriță în rol principal i-a fost decernat lui Cate Blanchett, pentru rolul din lungmetrajul TÁR.

Gala din acest an a premiilor BAFTA fost prezentată de actorul britanic Richard E. Grant.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE