Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Bruce Willis suferă de demenţă frontotemporală, anunţă familia sa

Bruce Willis şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022, din cauza unor probleme de sănătate. Actorul suferă în prezent de o formă de demenţă incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat joi familia sa, notează AFP, citată de Agerpres.

Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Familia actorului a spus că Willis are un diagnostic mai specific de demență frontotemporală, potrivit AP.

„Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, a explicat familia.

„Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar. Este o boală crudă de care mulți dintre noi nu am auzit niciodată și care poate lovi pe oricine.”

Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.

„În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori”, a subliniat familia actorului.

„Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare”, au adăugat cei apropiaţi.

Declarația despre Bruce Willis a fost postată pe site-ul The Association for Frontotemporal Degeneration și semnată de soția lui, Emma Heming Willis, de fosta sa soție, Demi Moore, și de cei cinci copii ai săi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

Cariera lui Bruce Willis

Pe parcursul unei cariere de patru decenii, filmele lui Bruce Willis au produs peste 5 miliarde de dolari la nivel mondial din încasările la casele de bilete (box office).

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia "The Verdict", regizată de Sidney Lumet.

Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu, datorită rolului principal din serialul "Moonlighting", produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune "Die Hard" din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum "The Last Boy Scout" (1991), "Pulp Fiction" (1994), "12 Monkeys" (1995), "Last Man Standing" (1996), "The Fifth Element" (1997), "Armageddon" (1998), "The Sixth Sense" (1999), "Hart's War" (2002), "Tears of the Sun" (2003), "Hostage" (2005), "Lucky Number Slevin" (2006), "Surrogates" (2009), "Moonrise Kingdom" (2012), "Rock the Kasbah" (2015) şi "Motherless Brooklyn" (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul "Moonlighting", şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din "Moonlighting" şi "Friends".

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE