Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alec Baldwin revine la filmările pentru westernul “Rust”. Actorul a fost acuzat de omor prin imprudenţă în cazul Halynei Hutchins

Filmările la western au fost suspendate în octombrie 2021, după ce directorul de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă în timp ce se repeta o scenă. Baldwin a îndreptat un pistol de recuzită spre Hutchins, iar arma s-a descărcat, ucigând-o pe aceasta și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Se pare că westernul va relua filmările în această primăvară, Baldwin revenind în rolul principal și Souza revenind ca regizor. Bianca Cline (Marcel the Shell with Shoes On, American Horror Story) va prelua locul directorului de imagine Halyna Hutchins, iar Matthew Hutchins va fi producător executiv al filmului, potrivit The Hollywood Reporter.

Scena din Rust când Halyna Hutchins a fost ucisă, rescrisă

Scena din Rust care era în repetiție când Hutchins a fost ucisă va fi, de asemenea, rescrisă, a declarat un avocat al producției pentru site-ul de știri.

Producția avansează în ciuda problemelor legale care îi afectează pe Baldwin și pe alți membri ai echipei.

Baldwin, care este, de asemenea, coproducător al filmului Rust, se confruntă cu un proces în care părinții și sora directorului de imagine Halyna Hutchins cer despăgubiri pentru uciderea acesteia. Un proces similar intentat de tatăl și fratele ei a fost soluționat toamna trecută. Matthew Hutchins, soțul directoarei de imagine, a ajuns la o înțelegere nedivulgată cu Baldwin și alți producători ai filmului Rust la sfârșitul anului trecut.

Alec Baldwin, acuzat de omor involuntar după uciderea directorului de imagine

Luna trecută, Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, supervizorul de arme de pe platoul de filmare, au fost, de asemenea, acuzați de omor involuntar în cazul morții lui Hutchins.

În documentele instanței, procurorii din New Mexico susțin că producția filmului a fost însoțită de la început de eșecuri imprudente în materie de siguranță și că "abaterea lui Baldwin de la standardele, practicile și protocoalele cunoscute a cauzat în mod direct" moartea lui Hutchins.

Aceștia au citat faptul că Baldwin, în calitate de actor, nu s-a prezentat la cursul obligatoriu de pregătire în domeniul armelor de foc înainte de filmare și decizia sa, în calitate de producător, de a lucra cu Gutierrez-Reed, care nu era un armurier certificat.

Avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, a declarat la anunțarea acuzațiilor că acestea reprezintă o "teribilă eroare judiciară" și că Baldwin nu avea "niciun motiv să creadă că în armă era un glonț adevărat".

Baldwin a încercat să își reabiliteze numele dând în judecată persoanele implicate în manipularea și furnizarea armei încărcate. Baldwin a declarat că i s-a spus că arma era sigură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE