Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Steve Bannon: „Trump ar spune orice, ar minți în legătură cu orice”

Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, spune despre acesta că „ar spune orice, ar minți în legătură cu orice”. Declarația apare într-o carte despre ex-liderul de la Casa Albă scrisă de jurnalistul Jonathan Lemire.

Jurnaliștii de la The Guardian au intrat în posesia unei copii a volumului „The Big Lie: Election Chaos, Political Opportunism, and the State of American Politics After 2020”. Titlul lui Lemire se referă la minciuna lui Trump, susținută de Bannon, potrivit căreia înfrângerea sa în alegerile din 2020 în fața lui Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale. Această minciună a alimentat încercarea de a anula alegerile care a culminat cu incidentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Un judecător a refuzat, săptămâna aceasta, să amâne începerea procesului lui Steve Bannon, un aliat apropiat al lui Donald Trump, acuzat de „sfidarea Congresului” SUA, în pofida ofertei sale recente de a coopera cu comisia de investigare a rolul fostului preşedinte republican în atacul asupra Capitoliului.

Steve Bannon este urmărit penal pentru că a refuzat luni de zile să coopereze cu un grup de parlamentari care încearcă să facă lumină asupra responsabilităţii lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului la 6 ianuarie 2021. Bannon a fost pus sub acuzare în noiembrie 2021, iar data începerii procesului său a fost stabilită pentru 18 iulie.

Avocaţii săi au căutat să amâne începerea audierilor până în octombrie, astfel încât acestea să nu aibă loc în acelaşi timp cu audierile publice ale acestei comisii parlamentare, ceea ce judecătorul a refuzat.

Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE