Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Republica Moldova și-a redeschis spațiul aerian

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis, a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă, după ce a fost închis din „motive de securitate”.

Știrea inițială:

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, marți după-amiază. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a Air Moldova.

Nu există încă informații despre numărul pasagerilor care au fost afectați și nici detalii suplimentare despre care ar fi fost „motivele de securitate" care au dus la această decizie. Ministerul Apărării din Republica Moldova face verificări și a anunțat că urmează să revină cu detalii.

„Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor. Orarul planificat astăzi va suferi modificări.

Stimați pasageri, cei care vă aflați în aeroport, la bord sau urmează să zburați astăzi, vă rugăm să păstrați calmul și să urmăriți panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md și www.airport.md, a anunțat compania Air Moldova.

Potrivit HiSky, aeroportul va fi închis pe o durată de patru ore, iar compania aeriană a anunțat că zborurile planificate în acest interval, cu aterizare la Chișinău vor fi redirecționate spre Aeroportul din Iași.

Compania Tarom confirmă că o aeronavă care decola pe ruta București Chișinău nu a mai ajuns la destinație și s-a oprit la Iași.

Știre în curs de actualizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE