Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania. S-a câștigat premiul cel mare la loterie, în valoare de patru milioane de euro. ”El gordo” a fost câștigat de zece persoane

În prag de Crăciun, zece spanioli au motiv de mare bucurie. Sunt mult mai bogați, după ce au aflat numerele câștigătoare la loteria tradițională. Au jucat bilete de 20 de euro și au câștigat 400 de mii de euro, însă vor rămâne cu  325 de mii, după ce plătesc taxele. Premiile de anul acesta au însumat 2,6 miliarde de euro.

Câștigurile mici sunt mult mai multe în Spania

Potul cel mare - El gordo- sau Grăsunul, a fost anunțat ca de obicei: doi elevi ai școlii San Ildefonso au cântat numărul și valoarea premiului. Spaniolii au urmărit cu sufletul la gură extragerea, care are loc anual la opera Teatro Real din Madrid. Unii au venit chiar în sală, alții s-au uitat la televizor, ori pe internet, sau au ascultat la radio.

Cumpărarea unui bilet la loteria de Crăciun este extrem de populară în Spania. Oamenii stau la cozi chiar și cu săptămâni înaintea extragerii pentru a face rost de un ticket. Și uneori chiar pun bani împreună cu rudele, colegii, sau prietenii ca să îl cumpere.

Francisco Mur, fan al loteriei: ”Loteria de Crăciun  simbolizează un vis, speranță, veselie, pentru spanioli. Pentru mulți înseamnă că poți ieși dintr-o gaură în care mulți dintre noi ne aflăm, o gaură financiară. Deci, mulți avem nevoie de ajutor, iar pentru alții este doar util. Cine nu vrea să câștige la loterie? Este dificil, dar nu imposibil, doar greu, foarte greu.”

Chiar dacă premiul cel mare se împarte doar la zece persoane, câștigurile mici sunt mult mai multe, iar asta dă speranțe spaniolilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE