Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiul cel mare de 1 miliard de dolari a fost pus în joc la o loterie din SUA

O loterie din Statele Unite a pus la bătaie un premiu de 1 miliard de dolari. În speranța de a se îmbogăți peste noapte, milioane de oameni s-au grăbit să-și cumpere bilete. Până acum, însă nimănui nu i-a surâs norocul.

Jackpoturile masive, frecvente în ultimii ani

Jackpotul de 1 miliard de dolari este al cincilea cel mai mare din istoria Statelor Unite ale Americii. Șansele ca cineva să ghicească cele șase cifre câștigătoare au fost estimate la una la 292 de milioane. La extragere cinci oameni au fost cât pe ce să ia lozul câștigător: au ghicit cinci cifre din șase. Premiul cel mare, însă nu a fost câștigat.

Acum doi ani, un american a câștigat puțin peste 1 miliard de dolari la loterie. Iar cel mai mare jackpot din istoria SUA, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, a fost câștigat în 2016. Premiul a fost împărțit atunci între șase norocoși.

Jackpoturile masive la loto au devenit mai frecvente în ultimii ani, deoarece oficialii loteriei au ajustat regulile de joc și prețurile biletelor pentru a umfla premiile maxime. Cea mai recentă modificare a avut loc în august, când oficialii Powerball au adăugat o zi suplimentară de extragere - trecând de la două extrageri pe săptămână la trei - în încercarea de a construi premii mai mari și de a stimula vânzările. Powerball se joacă în 45 de state, precum și în Washington, D.C., Puerto Rico și Insulele Virgine americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE