Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A fost câștigat premiul Mega Millions de 1,33 miliarde de dolari

Un american din statul Illinois a câştigat vineri seară 1,33 miliarde de dolari la o extragere organizată de Mega Millions, obţinând astfel unul dintre cele mai mari câştiguri din istoria loteriilor din Statele Unite, au anunţat sâmbătă organizatorii, relatează Agerpres.

„Jucători la Mega Millions, verificaţi-vă biletele! Avem un câştigător (...) în statul Illinois. Rămâneţi pe recepţie pentru a afla mai multe detalii!”, a anunţat pe Twitter filiala loteriei Mega Millions din acest stat american, situat în partea central-estică a ţării.

Șansele de a câștiga sunt foarte mici

Marele premiu a fost estimat iniţial la 1,28 miliarde de dolari, însă „valoarea finală a jackpotului a fost superioară valorii estimate” pe baza vânzărilor de bilete, au explicat reprezentanţii acestei loterii americane. Câştigul de 1,337 miliarde de dolari reprezintă suma pe care fericitul câştigător o va obţine dacă va accepta ca premiul să îi fie achitat în tranşe eşalonate pe durata a 30 de ani.

Dacă va alege ca premiul să îi fie înmânat într-o tranşă unică, el va primi doar suma de 780 de milioane de dolari, din care o parte va fi impozitată, potrivit estimărilor anunţate de Mega Millions.

Marele premiu al acestei loterii a crescut constant de peste trei luni, întrucât nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere norocoase la cele 30 de extrageri precedente.

Şansa de a câştiga marele premiu este însă una foarte mică, de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată la loterie a fost de 1,586 de miliarde de dolari. El a fost obţinut în ianuarie 2016 în urma unei extrageri organizate de o altă loterie importantă din Statele Unite, Powerball, însă jackpotul de atunci a fost împărţit între trei câştigători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE