Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj: 20% dintre profesori spun că au identificat la școală copii cu simptome de gripă

Un procent de 20% dintre profesori spun că au identificat copii cu simptome de gripă, potrivit unui sondaj al World Vision România realizat în prima săptămână de şcoală de anul acesta în rândul a aproximativ 300 de cadre didactice din mediul rural şi urban, relatează Agerpres.

Reprezentanţii World Vision România le solicită autorităţilor locale să amplifice campaniile de informare despre riscurile gripei şi să asigure necesarul de măşti şi dezinfectant în toate şcolile, prioritizându-le pe cele vulnerabile. Reprezentanţii fundaţiei reamintesc că Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii le-au recomandat părinţilor să verifice copiii dacă au simptome de gripă, iar dacă acestea se confirmă, să nu-i trimită la şcoală.

Profesorii sunt îngrijorați să nu se infecteze cu virusul gripal

Sondajul mai relevă că 24% dintre profesorii chestionaţi spun că în unitatea de învăţământ unde predau nu se asigură deloc măşti sau pentru mai puţin de o treime dintre copii şi personalul şcolar. Totodată, 12% dintre cadre didactice declară că nu se asigură deloc dezinfectant sau pentru mai puţin de o treime din comunitatea şcolii. Pe de altă parte, 96% dintre profesorii chestionaţi au afirmat că au acces în şcoală la apă curentă şi săpun.

În aceste condiţii, 43% dintre profesori spun că sunt îngrijoraţi sau foarte îngrijoraţi să nu se infecteze cu virusul gripal. Motivul cel mai des invocat de aceştia este grija faţă de familiile lor, fie că se referă la copii, părinţi sau alţi vârstnici apropiaţi. De asemenea, unele dintre cadrele didactice sunt îngrijorate pentru că suferă de boli cronice, ceea ce le face mai vulnerabile în faţa gripei.

„Fundaţia World Vision România reiterează că recomandările sanitare venite din partea guvernanţilor către şcoli nu pot fi respectate în lipsa informării tuturor părinţilor şi profesorilor despre măsurile prin care îşi pot proteja sănătatea lor şi a copiilor. De asemenea, atragem atenţia că, deşi am trecut printr-o pandemie, în continuare avem şcoli unde nu sunt asigurate măşti şi dezinfectat pentru toţi copiii şi profesorii. Cei mai afectaţi sunt tot cei din comunităţile dezavantajate, care nu-şi vor pemite să-şi cumpere zilnic o mască sau dezinfectant”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE