Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soluții pentru problema angajărilor din Sănătate. Boloș: ”Ar putea fi aprobată deblocarea a 5.000 de posturi până săptămâna viitoare”

Guvernul ar putea veni cu un răspuns până la finalul săptămânii referitor la deblocarea angajărilor din sistemul de sănătate, potrivit ministrului finanțelor.

Marcel Boloș spune că ministerul pe care-l conduce analizează memorandumurile venite de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin care se cere deblocarea a 5.000 de posturi în sistemul medical public.

Răspunsul vine după ce angajații din Sănătate amenință că vor intra de luna viitoare în grevă generală. Ei sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și de lipsa acută de personal din spitale, după ce angajările au fost blocate în sistemul sanitar din cauza ordonanței austerității.

”Încă de anul trecut am făcut aceste demersuri pentru sistemul de sănătate, aprobând, din câte îmi aduc aminte, 4.000 de posturi pentru Ministerul Sănătăţii şi 1.000 de posturi pentru autorităţile publice locale. Acum, la nivelul Ministerului Finanţelor, memorandumul de la Ministerul Dezvoltării Regionale, care răspunde de reţeaua de unităţi sanitare, este elaborat.

Sunt 5.000 de posturi care sunt solicitate pentru a fi scoase la concurs. Aşteptăm şi memorandumul de la Ministerul Sănătăţii şi domnul prim-ministru va decide în şedinţa de Guvern demersurile care trebuie făcute mai departe şi sigur problema aceasta, probabil, se va rezolva în cursul acestei săptămâni.

Vom încerca să soluţionăm toate solicitările care vor veni de la ministere. Este un an, cum am spus, greu, cu o ţintă de deficit bugetar pe care ne-am asumat-o şi cu angajamente pe care le avem faţă de Comisia Europeană prin programul de convergenţă.

Sigur, marele lucru care este benefic pentru investiţii, mai ales cele din fonduri europene, este că cel puţin la nivelul angajamentelor informale pe care le-am avut cu Comisia Europeană am reuşit să păstrăm ţinta de deficit bugetar în parametrii asumaţ”, a precizat Boloş.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE