Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Simona Halep, susținută de jucătoarele românce din circuitul WTA, după ce a fost depistată pozitiv la testul antidoping

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Jucătoarele de tenis Jaqueline Cristian, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au publicat mesaje de susținere pentru Simona Halep, după ce sportiva a fost testată pozitiv la un control antidoping.

Jaqueline Cristian (24 ani, 82 WTA) este de părere că Halep „nu a trişat ori a luat ceva de pe lista produselor dopante”.

„Am crescut urmărind meciurile ei şi câştigând trofee, am privit-o cu admiraţie pentru marea jucătoare care este şi am fost inspirată de ea, deoarece ştiu cât de greu este să ajungi în vârf, mai ales când eşti dintr-o ţară mică precum România. Este o adevărată campioană şi cred cu tărie că nu a trişat ori a luat ceva de pe lista produselor dopante.

Fii puternică şi luptă până la capăt! Sunt sigură că lucrurile vor ieşi bine pentru tine'', a mai spus Jaqueline Cristian, pe profilul ei de Instagram.

La rândul ei Mihaela Buzărnescu (34 ani, 386 WTA), fostă număr 20 mondial, a scris că este alături de Simona Halep.

”Îţi ţin pumnii. Cu toţii ştim ce luptătoare eşti'”, a precizat Buzărnescu.

De asemenea, Sorana Cîrstea a afirmat că Simona Halep „nu ar atinge cu bună ştiinţă nicio substanţă dopantă”

„Deşi poate nu suntem cele mai bune prietene, o cunosc destul de bine pe Simona de zeci de ani pentru a crede cu tărie că nu ar atinge cu bună ştiinţă nicio substanţă dopantă. Tenisul reprezintă fair play şi lăsarea rivalităţilor deoparte. Este o jucătoare extraordinară care cred că a câştigat totul prin meritele sale'

Sper că va lupta şi va face lumină în acest caz, pentru ea şi pentru sportul nostru iubit. WADA (Agenţia Mondială Antidoping, n. red.) este o entitate foarte profesionistă care o va ajuta să descopere adevărul'', a scris Sorana Cîrstea (32 ani, 39 WTA) în postarea sa ei pe Instagram.

Simona Halep, suspendată provizoriu după ce a picat testul antidoping

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis, a scris, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a scris Halep, fost lider mondial

Halep, care a câștigat două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a ținut să precizeze că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa.

„Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a mărturisit Simona Halep.

Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat vineri că Simona Halep a fost „suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”.

„Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)'', a menţionat ITIA.

Potrivit Agerpres, prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, se află în prezent pe locul nouă în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Distribuie

Taguri