Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sistemul Arrow 3, folosit de Israel pentru prima dată în conflictul cu Hamas. E cel mai performant sistem antiaerian, cu capabilități exoatmosferice

Armata israeliană a folosit, pentru prima dată de la izbucnirea conflictului din Gaza, noul sistem defensiv aerian Arrow 3, care vine să completeze cunoscutul Iron Dome.

Vorbim despre cel mai performant sistem antiaerian care există la ora actuală și este primul sistem de apărare antirachetă tactică și balistică de sine stătător.

Ce este Arrow 3

Arrow 3 folosește o tehnologie de ultimă oră pentru interceptarea rachetelor balistice și care activează și la nivel exoatmosferic. Doar racheta în sine Arrow 3 are o lungime de aproximativ 7 metri, iar greutatea, dacă vorbim doar despre racheta fără încărcătură, este de o tonă și jumătate. Cu tot cu încărcătură și cu combustibilul aferent, ea poate ajunge la trei tone.

De asemenea, viteza o face specială, pentru că este Mach 9, adică undeva la peste 11.000 de kilometri pe oră, deci de 9 ori viteza sunetului.

Altitudinea la care poate ajunge este cacteristica principală a Arrow 3. Aceasta poate ajunge la peste 100 de kilometri înălțime, iar în unele cazuri, chiar la 150 de kilometri, acolo unde poate elimina chiar și arme de distrugere în masă, astfel ca pericolul să nu mai ajungă la suprafața Terrei.

Raza de acțiune este în jur de 2.400 - 2.500 de kilometri, iar producătorul este o corporație formată din Israel Aerospace și Boeing.

Prețul unei singure rachete este cuprins între 2,5 și 3 milioane de dolari, iar producția acestui sistem a început în 2017.

Arrow 3 - Caracteristici principale:

-capabilități exoatmosferice

-interceptare în două faze

-design compact și inovator

-rază foarte mare de acțiune (2.400 - 2.500 de kilometri)

-letală în acțiunea asupra tuturor tipurilor de rachete balistice și tuturor focoaselor

-manevrabilitate impresionantă și capacitate rapidă de a-și devia cursul

-două stadii de propulsie

-timp foarte redus de reacție

-viteză 9 Mach

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE