Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep nu va mai participa la turneul WTA de la Madrid

Revenirea pe zgură a Simonei Halep se lasă așteptată. Sportiva nu va mai juca la turneul de la Madrid. O echipă Euronews România se află la Madrid, la baza sportivă unde luni începe turneul de tenis, și a aflat detaliile.

Sportiva a invocat motive de sănătate și faptul că nu este complet refăcută pentru a reveni în circuitul competițional la un nivel atât de înalt precum turneul de la Madrid.

Inițial, aceasta primise un wild-card pentru a participa la turneu și nu mai jucase pe zgură de aproape doi ani, de la Roland Garros 2022. Turneul de la Madrid ar fi fost primul pentru Simona Halep alături de noul ei antrenor Carlos Martinez. Fostul lider WTA și-ar fi aflat prima adversară duminică, 21 aprilie.

Halep, pe teren după scandalul de dopaj

La Openul de la Madrid, care se desfășoară în perioada 23 aprilie - 5 mai, vor juca cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Competiția de la Madrid i-a aparținut lui Ion Țiriac până în urmă cu trei ani, când miliardarul român a vândut-o. Turneul de la Madrid este de categorie WTA 1000.

Pe 19 martie, Halep a revenit pe teren după mai bine de un an și șapte luni, perioadă în care a fost suspendată din cauza scandalului de dopaj, proces pe care l-a câștigat în cele din urmă. La Openul de la Miami, Halep a pierdut greu în turul 1, în fața Paulei Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE