Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA, după un an fără meciuri

De Ioana Tomescu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Odată cu încheierea turneului US Open, Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA. Suspendată din octombrie 2022, sportiva așteaptă verdictul în cazul de dopaj.

Halep a fost audiată la finalul lunii iunie de tribunalul independent Sport Resolutions, însă verdictul întârzie. În așteptarea deciziei, sportiva, fost lider mondial, este susținută puternic de mai multe voci din lumea tenisului. Printre susținători se numără și fostul ei antrenor, Wim Fissette, care a declarat că este 100% convins că românca este nevinovată.

Cronologia cazului de dopaj al Simonei Halep

29 august 2022 - Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.

15 septembrie 2022 - Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare.

7 octombrie 2022 - Simona Halep este informată că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, după meciul cu Daria Snigur.

21 octombrie 2022 - Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 - Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

28-29 iunie 2023 - Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

Aryna Sabalenka, noul lider mondial

De luni, tenisul feminin are un nou lider mondial: Aryna Sabalenka, finalistă la US Open 2023. Sportiva din Belarus a pierdut trofeul la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, în fața lui Coco Gauff.

În ierarhia WTA, Sorana Cîrstea este sportiva cel mai bine clasată din România, fiind pe locul 24. Cîrstea a urcat patru locuri și are 1760 de puncte, după US Open 2023, unde a reușit să ajungă până în sferturile de finală.

Distribuie

Taguri