Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul de Stat american, Anthony Blinken, spune că „Ucraina va deveni membră a NATO”

În cadrul unei ceremonii cu privire la cea de-a 75-a aniversare a NATO, Secretarul de Stat american Anthony Blinken a declarat că Ucraina va adera la Alianță și că scopul summitului de la Bruxelles a fost de a lucra în vederea acestei aderări.

În timpul reuniunii, membrii Alianței au lăudat determinarea și perseverența ucrainenilor și au promis că vor continua să ofere ajutor pentru această țară. Cu toate acestea, secretarul general Jens Stoltenberg a reafirmat că Alianța nu se consideră direct implicată în război.

Promisiuni pentru Ucraina

"Nu avem niciun plan de a avea trupe de luptă NATO în interiorul Ucrainei", a declarat Stoltenberg, potrivit euronews.com. "Ucrainenii cer echipamente, muniții, arme, iar noi le furnizăm Ucrainei. Acest lucru nu îi face pe aliații NATO parte a conflictului, dar susținem Ucraina în ceea ce privește dreptul la autoapărare."

În această săptămână, cei mai importanți diplomați ai NATO au promis că vor continua să sprijine Ucraina în timp ce trupele rusești, mai bine înarmate, își afirmă din nou controlul pe câmpul de luptă.

Afectată de lipsa de muniție, Ucraina a redus vârsta de recrutare militară de la 27 la 25 de ani, în încercarea de a suplimenta pierderile suferite pe câmpul de luptă.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken a declarat că "sprijinul pentru Ucraina, determinarea fiecărei țări reprezentate aici la NATO, rămâne solidă ".

"Vom face tot ce putem, aliații vor face tot ce pot, pentru a ne asigura că Ucraina va continua să facă față agresiunii continue a Rusiei, agresiune care se agravează cu fiecare zi care trece", a spus el.

La începutul zilei de vineri, noi explozii au zguduit Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, care a fost vizat de mai multe ori în această săptămână, inclusiv joi seara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE