Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul de Stat al SUA a vorbit despre o posibilă eliberare a ostaticilor după discuţiile de la Paris

Secretarul de Stat american Antony Blinken a vorbit luni despre o "speranţă reală" privind o posibilă eliberare în curând a ostaticilor încă deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza, transmite AFP.

"Nu pot spune nimic mai mult, dar pot afirma că s-a realizat o muncă foarte importantă şi productivă şi că există o speranţă reală pentru viitor", a spus Antony Blinken, întrebat în cadrul unei conferinţe de presă despre organizarea de la sfârşitul săptămânii, la Paris, a unor discuţii la care au participat oficiali americani, israelieni, egipteni şi qatarezi.

"Hamas va trebui să ia propriile decizii. Pot doar să vă spun că există o aliniere bună şi puternică între ţările implicate şi că aceasta este o propunere bună şi puternică", a adăugat secretarul de stat american.

"Progrese notabile" în discuţiile de la Paris

Şeful diplomaţiei americane s-a întâlnit dimineaţă cu prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahmane Al-Thani, care a raportat "progrese notabile" în discuţiile de la Paris şi faptul că un cadru pentru un armistiţiu în Gaza şi eliberarea ostaticilor urmează să fie transmis mişcării islamiste palestiniene.

Qatarul, alături de Egipt şi Statele Unite, a condus eforturile de mediere de la izbucnirea războiului în octombrie între Israel şi Hamas, în urma unui atac fără precedent al mişcării palestiniene pe teritoriul israelian. În total, 132 de ostatici sunt încă captivi pe teritoriul palestinian, dintre care se crede că 28 sunt morţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE