Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sam Altman a fost repus în funcția de director executiv al OpenAI

Sam Altman a fost repus marți în funcția de director executiv al OpenAI, reușind să anuleze înlăturarea sa de către consiliul de administrație al companiei săptămâna trecută, după o campanie desfășurată de aliații săi, angajați și investitori, potrivit companiei, citată de The New York Times.

Consiliul de administrație va fi refăcut fără mai mulți membri care s-au opus lui Altman.

"Am ajuns la un acord de principiu pentru ca Sam să se întoarcă la OpenAI în calitate de CEO cu un nou consiliu inițial format din Bret Taylor (președinte), Larry Summers și Adam D'Angelo", a declarat OpenAI într-o postare pe X. "Colaborăm pentru a stabili detaliile. Vă mulțumim foarte mult pentru răbdarea de care ați dat dovadă în această perioadă."

Întoarcerea lui Altman și potențiala refacere a consiliului de administrație, încheie o perioadă frenetică de cinci zile care a bulversat OpenAI, creatorul chatbotului ChatGPT și una dintre cele mai importante companii de inteligență artificială din lume.

De ce a fost concediat Sam Altman?

Consiliul de administrație al OpenAI l-a surprins pe Altman și pe angajații companiei vineri după-amiază, când i-a spus că este dat afară. Greg Brockman, președintele companiei, care a co-fondat compania împreună cu Altman și cu alte persoane, a demisionat în semn de protest.

Destituirea a dat startul eforturilor lui Altman, în vârstă de 38 de ani, ale aliaților săi din industria tehnologică și ale angajaților OpenAI de a forța consiliul de administrație al companiei să îl aducă înapoi. Duminică seara, după un weekend de negocieri, consiliul de administrație a declarat că își va menține decizia.

Microsoft, cel mai mare investitor al OpenAI, a declarat că Altman, Brockman și alții se vor alătura companiei pentru a înființa un nou laborator de inteligență artificială avansată.

Aproape toți cei peste 700 de angajați ai OpenAI au semnat o scrisoare prin care îi spuneau consiliului de administrație că vor pleca și îl vor urma pe Altman la Microsoft dacă nu va fi repus în funcție, punând în pericol viitorul start-up-ului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE