Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sam Altman, fondatorul OpenAI, lansează propria criptomonedă. Cum vor fi diferențiați oamenii de formele de inteligență artificială

Sam Altman a lansat un nou proiect. Fondatorul OpenAI are acum propria criptomonedă, care se numește Worldcoin. Conform Reuters, acesta susține că a lansat această criptomonedă din dorința de a crea un World ID, adică o măsură de securitate care va reduce fraudele, după cum susține el. Iar măsura propusă de Sam Altman pentru a spori siguranța este ca utilizatorul să-și scaneze irisul, pentru a demonstra că este om și că nu este vorba despre o formă de inteligență artificială.

Fondatorul OpenAI a lansat criptomoneda Worldcoin

Aceste World ID-uri vor fi necesare în era chatbot-urilor generative AI, precum ChatGPT, care produc un limbaj foarte fidel celui uman.

În etapa de teste, acest proiect a atras peste două milioane de clienți. Versiunea finală a Worldcoin urmează să se lanseze în 35 de orașe din 20 de țări, iar utilizatori vor primi și câte un token WLD. De la o oră la alta, cel mai mare criptoexchange, Binance, va admite la tranzacţionare această monedă.

Compania din spatele creării acestui Worldcoin se numește Tools for Humanity și are sediul în San Francisco.

"Aspectul de criptomonedă al ID-urilor mondiale este important, pentru că blockchainurile de criptomonede pot stoca ID-urile din toată lumea într-un mod care păstrează confidențialitatea și nu poate fi controlat sau oprită de nimic și de nimeni", după cum a precizat co-fondatorul Alex Blania, citat de Reuters.

Sam Altman susține că Worldcoin poate ajuta, de asemenea, la abordarea modului în care economia va fi remodelată de inteligența artificială generativă.

"Oamenii vor fi depășiți de AI, ceea ce va avea implicații economice uriașe", a spus Altman.

Astfel, el s-a gândit la un așa-zis venit de bază universal, denumit UBI (universal base income), adică un program de beneficii sociale, care ar putea fi condus de guverne, în care fiecare individ are dreptul la plăți, pentru că AI "va face din ce în ce mai mult din munca pe care o fac oamenii acum".

Astfel, Altman consideră că UBI poate ajuta la combaterea inegalității veniturilor. Pentru că doar oamenii reali pot avea ID-uri Worldcoin, acest aspect ar putea fi folosit pentru a reduce frauda atunci când se implementează UBI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE