Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft îl angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman. Negocierile cu consiliul de administrație de la OpenAI au eșuat

20/11/2023 , 11:25

Microsoft îl angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman. Negocierile cu consiliul de administrație de la OpenAI au eșuat

Microsoft îi angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman, și pe co-fondatorul companiei, Greg Brockman. Cei doi vor conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI, potrivit TheVerge.

”Suntem extrem de încântați să vă dăm vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu alți colegi, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI”, a spus Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

”Așteptăm cu nerăbdare să le oferim cât mai rapid resursele necesare pentru ca ei să aibă succes.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Consiliul de administrație de la OpenAI și-a menținut decizia de a-l demite pe fostul director general Sam Altman, potrivit unui memoriu intern trimis duminică seară personalului companiei, relatează The New York Times.

OpenAI l-a numit pe Emmett Shear, un fost director executiv la Twitch, ca nou director executiv interimar, îndepărtând-o pe Mira Murati, un director executiv de lungă durată al OpenAI, care a fost numit director executiv interimar după înlăturarea dlui Altman. Consiliul de administrație a declarat că Shear are o "combinație unică de abilități, expertiză și relații care vor duce OpenAI mai departe", potrivit memorandumului consultat de The New York Times.

"Consiliul de administrație își susține cu fermitate decizia ca fiind singura cale de a avansa și de a apăra misiunea OpenAI", se arată în memoriu, referindu-se la demiterea lui Altman de vineri. Acesta a fost semnat de fiecare dintre cei patru directori din consiliul de administrație al companiei: Adam D'Angelo, Helen Toner, Ilya Sutskever și Tasha McCauley.

"Pur și simplu, comportamentul lui Sam și lipsa de transparență în interacțiunile sale cu consiliul de administrație au subminat capacitatea consiliului de a supraveghea în mod eficient compania în modul în care a fost mandatat să o facă", se arată în memoriu.

Plecarea lui Altman, anunțată prin social media

Concedierea lui Altman a surprins industria tehnologică și investitorii OpenAI, printre care se numără Microsoft, Sequoia Capital și Thrive Capital. Microsoft, care a investit peste 13 miliarde de dolari în OpenAI, a aflat de plecarea lui Altman abia cu un minut înainte de a fi anunțată, în timp ce alți investitori au aflat că acesta a fost forțat să plece prin intermediul rețelelor de socializare. Aceștia nu au primit alte informații sau actualizări în weekend.

Microsoft, cel mai mare investitor al OpenAI, nu a răspuns imediat la solicitările The New York Times de a comenta.

Consiliul de administrație nu a citat incidente specifice în care a fost implicat Altman ca fiind cauza înlăturării sale. Mai degrabă, a susținut că Altman "a pierdut încrederea consiliului de administrație" și că înlăturarea sa a fost "necesară pentru a păstra capacitatea consiliului de administrație de a-și îndeplini responsabilitățile și de a promova misiunea acestei organizații".

"Este extrem de important ca orice director general să fie onest și transparent cu consiliul său de administrație", se arată în memoriu.

OpenAI și  Altman nu au răspuns solicitărilor The New York Times de a comenta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE