Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful ChatGPT a fost concediat. Lui Sam Altman i s-a reproșat că nu a fost sincer cu membrii boardului

A fost concediat cofondatorul OpenAI, companie care a creat chatbotul ChatGPT. Consiliul de administrație al OpenAI a motivat demiterea spunând că CEO-ul Sam Altman nu a fost întotdeauna sincer în comunicarea cu membrii boardului. 

Astfel, lipsa de transparență a lui Sam Altman ar fi împiedicat consiliul să-și exercite responsabilitățile.

”Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile”, se arată într-un comunicat, în care se subliniază că forul nu mai are ”încredere în capacitatea sa de a conduce OpenAI”, potrivit AFP.

Până la numirea unui nou director executiv funcția a fost preluată de actualul director tehnologic, Mira Murati. Aceasta lucrează în cadrul companiei de cinci ani.

Altman, în vârstă de 38 de ani, nu a comentat motivul concedierii, dar a reacţionat pe reţeaua X (fosta Twitter).

”M-am bucurat de timpul petrecut la OpenAI. A fost transformator pentru mine personal şi, sperăm, pentru lume. Mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentați. Voi avea mai multe de spus despre ce va urma mai târziu”.

Reacții la plecarea lui Sam Altman

Greg Brockman, președintele și co-fondatorul OpenAI, a părăsit și el compania. Brockman a anunțat că demisionează în urma concedierii lui Sam Altman.

Jurnalista specializată în tehnologie, Kara Swisher, a scris pe X că vor fi mai multe plecări de la OpenAI, iar plecarea lui Altman s-a datorat unei "alinieri greșite între adepții profitului și cei ai organizațiilor nonprofit din cadrul companiei".

Se pare că există un acord asupra teoriei lui Kara. David Zhang - CEO și co-fondator la Aomni a fost de acord cu aceasta, menționând că "Aceste două aspecte par a fi legate”.

Susținută de miliarde de dolari de Microsoft, compania OpenAI a lansat anul trecut chatbotul ChatGPT, una dintre aplicațiile cu cea mai rapidă creștere din lume.

La numai o săptămână de la lansare, peste un milion de utilizatori testaseră deja ChatGPT.

Ultimele două postări ale lui Altman pe X

În ultimele două postări de dinaintea plecării sale, Altman a vorbit despre ChatGPT Plus

„Oprim pentru o vreme înscrierile la ChatGPT Plus :(. Creșterea bruscă a utilizării a depășit capacitatea noastră și vrem să ne asigurăm că toată lumea are o experiență minunată. Puteți încă să vă înscrieți pentru a fi anunțați în cadrul aplicației când se redeschid abonamentele”, a scris pe rețeaua X Sam Altman pe 15 noiembrie.

Totodată, într-o postare din 12 noiembrie, pe rețeaua X, Altman vorbea despre GPT-4 Turbo.

„Există o nouă versiune de GPT-4 Turbo acum în ChatGPT; sperăm că o veți găsi mult mai bună! vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți”, scria Altman.

Ce este ChatGPT și cum funcționează

Un chatbot este o aplicație software concepută pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului.

ChatGPTa fost lansat pe 30 noiembrie 2022, dar face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un startup cu sediul în San Francisco, care are o relație strânsă cu Microsoft.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE