Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A apărut un Chat GPT și mai puternic, numit Turbo. Asistenții Inteligenței artificiale și upgrade-urile Open AI

A trecut mai puțin de un an de la ascensiunea fulgerătoare a Open AI. Odată cu lansarea ChatGPT, anul trecut, OpenAI a introdus ideea unui chatbot de inteligență artificială care poate face aproape orice. Acum, compania lansează o platformă pentru realizarea de versiuni personalizate de ChatGPT pentru cazuri de utilizare specifice.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a dezvăluit viziunea sa pentru tehnologia care alimentează ChatGPT. Acum, compania din spatele ChatGPT a arătat cum vede viitorul tehnologiei sale de inteligență artificială, conform Euronews.com.

Ghat-GPT Turbo

La prima conferință pentru dezvoltatori, la San Francisco, în fața unei mulțimi de 900 de persoane, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a dat detalii și a precizat că GPT-4 Turbo este versiunea îmbunătățită a modelului său GPT-4. El susține că 100 de milioane de oameni folosesc săptămânal versiunea anterioară a acestui instrument.

GPT-4 Turbo este cea mai recentă versiune a popularului model GPT-4, despre care compania spune că este mai capabil și poate prelua informații despre evenimente mondiale și culturale chiar până în aprilie 2023, spre deosebire de versiunile anterioare, care nu puteau răspunde la întrebări de după anul 2021.

Noul model vine în două versiuni: una doar pentru analiza textului și cealaltă pentru înțelegerea textului și a imaginilor. GPT-4 cu viziune și sau GPT-4V permit chatbot-ului să analizeze imagini. Într-o lucrare de cercetare din luna septembrie, compania a arătat cum acest instrument ar putea descrie imagini persoanelor nevăzătoare sau cu vedere scăzută.

Produsele chatbot pot fi personalizate

Șeful OpenAI a dezvăluit, de asemenea, o nouă linie de produse chatbot, care pot fi personalizate pentru o varietate de sarcini și pot funcționa ca un asistent. Aplicațiile AI, numite GPT, pot preda matematica, pot spune cum să spălăm rufele sau chiar cum să facem autocolante, printre alte sarcini specifice.

Compania a spus că intenționează să permită utilizatorilor să publice aceste GPT-uri într-un "magazin", care se va deschide mai târziu în această lună. Inițial, va exista conținut de la „constructori verificați”, dar detaliile despre cum va arăta și va funcționa magazinul sunt rare deocamdată, deși OpenAI promite să plătească creatorilor o sumă nespecificată în funcție de cât de mult sunt folosite GPT-urile lor.

GPT-uri care pot preda matematică

Utilizatorii vor putea crea propriile versiuni personalizate de ChatGPT pentru anumite sarcini.

Iar Altman a descris abordarea companiei drept „implementare iterativă graduală”, care lasă timp pentru a aborda riscurile de siguranță.

Astfel, dezvoltatorii își vor construi propriile "experiențe asemănătoare unui agent", ceea ce presupune că ei îi pot face pe agenți să primească cunoștințe în afara sistemului, oferindu-le un control mai mare.

OpenAI susține că se poate integra o bază de date cu liste de călătorie, se poate conecta cu căsuța de e-mail a unui utilizator sau se pot facilita comenzile de comerț electronic. Fiecărui GPT i se poate acorda acces la navigarea pe web, DALL-E și instrumentul OpenAI Code Interpreter pentru scrierea și executarea software-ului.

Există, de asemenea, o secțiune „Cunoștințe” în interfața constructorului pentru încărcarea datelor personalizate, cum ar fi programul evenimentului DevDay. Cu o altă caracteristică numită Acțiuni, OpenAI permite GPT-urilor să se conecteze la servicii externe pentru accesarea datelor precum e-mailuri, baze de date și altele, începând cu Canva și Zapier.

  • Microsoft a investit, până acum, 10 miliarde de dolari (9,4 miliarde de euro) în OpenAI.

Prezent la eveniment, CEO-ul de la Microsoft, Satya Nadella, a subliniat rolul companiei sale ca partener de afaceri, folosind centrele sale de date pentru a-i oferi OpenAI puterea de calcul de care are nevoie să construiască modele mai avansate.

"Cred că avem cel mai bun parteneriat în tehnologie. Sunt încântat să construim împreună AGI (artificial general intelligence)", a spus Altman, cu referire la obiectivul său de a construi așa-numita inteligență generală artificială, care poate funcționa la fel de bine, sau chiar mai bine decât cea a oamenilor, într-o mare varietate de sarcini.

Compania a anunțat, de asemenea, un program numit Copyright Shield, despre care a spus că va proteja companiile care folosesc produsele AI de revendicările privind drepturile de autor.

OpenAI consideră că platforma sa GPT o aduce cu un pas mai aproape de obiectivul său principal: crearea unei superinteligențe AI sau AGI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE