Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creatorul ChatGPT vrea reglementarea AI. Sam Altman a fost audiat în Congresul american de la Washington

Creatorul ChatGPT le-a cerut congresmenilor americani să reglementeze dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a fost audiat în Senatul SUA. El a propus crearea unei agenții americane sau globale care să acorde licențe celor mai puternice sisteme AI. Aceasta ar trebui să se asigure că standardele de siguranță sunt respectate.

Efecte neașteptate asupra societății

Inteligența artificială poate fi folosită în beneficiul umanității, spune creatorul ChatGPT, care a solicitat Congresului SUA să reglementeze dezvoltarea și utilizarea ei. El susține că aplicațiile AI pot fi benefice în orice, de la medicină până la combaterea crizei climatice.

Acesta a propus formarea unei agenții americane sau globale care să acorde licențe pentru cele mai puternice sisteme de inteligență artificială și care să aibă autoritatea de a "retrage acea licență și de a asigura respectarea standardelor de siguranță".

"Cu toate astea, considerăm că intervenția de reglementare a guvernelor va fi esențială pentru atenuarea riscurilor modelelor, care sunt din ce în ce mai puternice. De exemplu, guvernul SUA ar putea lua în considerare o combinație de cerințe de licențiere și testare pentru dezvoltarea și lansarea de modele peste pragul capacităților," a spus Sam Altman, CEO și co-fondator Open AI.

Mărturia lui Altman vine pe fondul îngrijorărilor factorilor de decizie din SUA că AI va avea efecte neașteptate asupra societății. Legislativul american a notat riscuri precum pierderea locurilor de muncă sau utilizarea de către agenți străini a instrumentelor de creare de conținut pentru a genera informații false.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE