Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creatorul ChatGPT, Sam Altman, avertisment despre inteligența artificială: "Am făcut deja ceva foarte rău"

Inteligența artificială are utilizări din ce în ce mai largi și în domenii din ce în ce mai variate, însă creația lui Sam Altman riscă să fie scăpată de sub control. Din acest motiv, se și caută diverse reglementări.

Directorul executiv al OpenAI, compania care a creat chatbotul ChatGPT, este speriat de ceea ce a creat. La un eveniment pe teme economice, care a avut loc în India, Sam Altman a discutat cu vicepreședintele Times Internet, Satyan Gajwani, și s-a arătat de-a dreptul îngrijorat.

"Ceea ce mă face să nu pot dormi este ipoteza că am făcut deja ceva foarte rău prin lansarea ChatGPT", a spus Altman, citat de Businessinsider.

Fondatorul inteligenței artificiale se teme că a făcut deja un rău ireversibil

La jumătatea lunii mai, acesta a și fost audiat la Washington, în Congresul american, când a cerut ca legile să fie foarte bine puse la punct.

La acel eveniment din India, Sam Altman a fost întrebat dacă nu cumva inteligența artificială ar trebui să fie reglementată asemănător cu energia atomică.

"Trebuie să avem un sistem care să ne permită să controlăm persoanele care fac acest lucru, să le dăm licențe, să facem teste de siguranță înainte de desfășurare", a preciat Altman.

Acesta a semnat, alături de 350 de oameni de știință, o declarație prin care își arată îngrijorarea profundă în ceea ce privește aceste riscuri.

Numai că ritmul de dezvoltare a platformelor de inteligență artificială este unul foarte alert, iar riscurile pentru societate pot deveni chiar uriașe.

De altfel, s-a luat în calcul chiar și riscul de dispariție a speciei umane. Însă o primă problemă alarmantă ar putea fi, pierderea locurilor de muncă, având în vedere că multe sarcini pot fi preluate de inteligena artificială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE