Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Saltele de pat, capace de toaletă sau chiuvete. Sunt obiecte din hoteluri pe care turiștii le-au luat acasă, potrivit unui studiu

O călătorie reușită nu se rezumă mereu la un hotel bun, o experiență plăcută sau prânzuri gustoase. Un studiu realizat de un ghid german al hotelurilor de lux arată că mulți turiști preferă să plece acasă cu suveniruri. Dar nu unele cumpărate de la tarabe, ci luate pur si simplu din hotel. De la halate de baie, perne, pixuri sau cosmetice, până la cafetiere, televizoare sau saltele de pat, toate au fost în 2023 atractive pentru unii turiști, așa că le-au pus în bagaj la plecarea acasă.

Cu toate că studiul are în vedere hotelurile de 5 și 4 stele, care automat au oaspeți cu bugete peste medie, iată că și aici managerii se plâng de faptul că oamenii nu ezită să plece cu tot felul de lucruri în bagaje.

Obiecte din hoteluri pe care turiștii le-au luat acasă, în 2023, potrivit unui studiu

Saltele de pat, capace de toaletă sau chiuvete, sustrase de turiști din hoteluri

Iată un top al câtorva obiecte de care turiștii nu au putut să se despartă și pe care le-au luat acasă, anul trecut: pe primul loc sunt prosoapele.

Aproape 80% dintre managerii intervievați s-au plâns de faptul că la chekout lipsesc prosoapele. La mică distanță găsim halatele de baie… din aceeași sferă. Dar iată că oamenii duc lipsă și de umerașe. Aproape jumătate dintre hoteluri trebuie să-și utileze dulapurile la o anumită perioadă de timp. Evident, din top nu puteau lipsi celebrele sticluțe cu gel de duș sau șampon ori bateriile din telecomandă.

Vedem acum și obiectele mai puțin atractive pentru oaspeți, dar deloc de neglijat. Conform studiului, în 2023 au fost turiști care au plecat acasă cu becuri, televizoare sau uscătoare de păr. Ce ne-a atras atenția este că unii oameni s-au gândit să fure salteaua patului de hotel. Știm cu toții că marile lanțuri investesc în confort, așa că de ce să nu ai un somn bun și la tine acasă? 6,6% dintre manageri s-au trezit cu patul gol. În același top mai găsim telefonul din cameră sau veiozele.

Studiul a luat în calcul hotelurile de 4 și 5 stele. Conform datelor, există anumite obiecte în aceste hoteluri de lux pe care turiștii le preferă. Obiectele de artă, de exemplu. Se vede că cele din hotelurile de 4 stele nu au atras o atenție prea mare: 9,7%, față de 41,5%. Și tabletele din unitățile de cazare de 5 stele le-au făcut cu ochiul mai mult celor puși pe strâns suveniruri: 33% dintre manageri s-au trezit fără ele.

Și păturile sau pernele din hotelurile de 5 stele au fost mai dorite sau, atenție, aparatele de făcut cafea.

Încheiem cu alte exemple, mai mult decât ciudate. Potrivit Wellness Heaven, oaspeții au reușit să fure obiecte precum capace de toaletă și chiar chiuvete. La un hotel din Anglia, un oaspete a furat numărul de pe ușa camerei, în timp ce un altul din Austria a furat băncile din lemn dintr-o saună.

Studiul a fost realizat de Wellness Heaven, după chestionarea a 1.376 de manageri de hotel, majoritatea din Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE