Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai bune hoteluri din lume pentru 2023: 21 dintre ele sunt în Europa

Pe măsură ce vacanța de vară se apropie de sfârșit, 50 Best a întocmit lista celor mai bune 50 de hoteluri din lume în 2023.

Aceasta ar putea fi una de care să țineți cont atunci când vă planificați următoarea escapadă de lux.

Douăzeci și una dintre proprietățile premiate provin din Europa. Passalacqua, o vilă de lux din secolul al XVIII-lea cu vedere la Lacul Como din Italia, a fost desemnat cel mai bun hotel din lume în acest an.

Clasamentul este alcătuit pe baza voturilor a 580 de experți internaționali bine călătorite din industria hotelieră și de turism, cu un echilibru de gen 50/50.

Aproape jumătate dintre proprietățile premiate se află în Europa

Londra și-a consolidat reputația de centru global de călătorii, patru hoteluri - Claridge's (locul 16), The Connaught (locul 22), NoMad London (locul 46) și Savoy (locul 47) - fiind incluse pe listă.

Alte două hoteluri din Marea Britanie au fost, de asemenea, câștigătoare. Gleneagles din Scoția s-a clasat pe locul 32, după ce a primit, de asemenea, premiul Art of Hospitality Award - o recunoaștere specială pentru experiențele excelente din restaurante și mese.

The Newt din Somerset s-a clasat pe locul 37, primind premiul suplimentar Carlo Alberto Best Boutique Hotel Award, o recompensă rezervată hotelurilor de pe listă care îndeplinesc toate criteriile unei proprietăți de tip boutique.

Șase dintre hotelurile premiate se află în Franța, dintre care patru în Paris: Le Bristol (locul 29), La Réserve (locul 31), Cheval Blanc (locul 34) și Hôtel de Crillon (locul 50).

Celelalte hoteluri europene premiate care completează lista sunt situate în Atena, Madrid și Italia.

Italia găzduiește cel mai bun hotel din lume pentru 2023

Premiul pentru cel mai bun hotel din lume 2023 a fost acordat hotelului Passalacqua de la Lacul Como, Italia.

Cele 24 de camere ale hotelului sunt repartizate în trei clădiri pe șapte hectare de grădini terasate perfect îngrijite, pline de măslini, mimoze, trandafiri și magnolii.

În interiorul vilei din secolul al XVIII-lea, deținută anterior de compozitorul Vincenzo Bellini, abundă meșteșugurile italienești. Frescele originale și sculpturile din tavan sunt înfrumusețate în continuare cu oglinzi aurite, portrete din secolul al XIX-lea, mese antice lăcuite și candelabre Murano.

Mâncarea este simplă și relaxată, iar oaspeții se plimbă adesea în bucătărie pentru a discuta cu bucătarul, ca și cum ar fi casa lor privată.

"Felicitări uriașe pentru Passalacqua pentru reușita de a ajunge pe locul 1, la doar doi ani de la deschidere", a comentat Tim Brooke-Webb, director general al The World's 50 Best Hotels.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE