Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a deschis prima tabără de schi pentru persoane cu dizabilități din România

Prima tabără de schi, adaptată pentru persoanele cu dizabilități, a început la Cheile Grădiștei în județul Brașov. Anul acesta, 1000 de persoane cu dizabilități vor învăța să schieze pe pârtiile din țara noastră pe parcursul iernii.

1000 de persoane înscrise

Este vorba despre un program împărțit în opt tabere. În sezonul de iarnă 2022 – 2023, nu mai puțin de 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) s-au înscris în proiect. Aceștia vor învăța să schieze și să se bucure de sporturile de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat.

Acest program este posibil cu ajutorul unei asociații și a unor sponsori, iar prima tabără a început aici la Cheile Grădiștei.

Persoanele cu dizabilități înscrise în program, alături de aparținători, dar și de voluntarii asociației, monitori cu dizabilități, asistenți medicali și kinetoterapeuți, au făcut deja progrese impresionante în inițierea pe pârtie a persoanelor cu nevoi speciale.În ultimele cinci zile au avut un program bine stabilit cu exerciții și antrenamente.

Taberele de schi pentru persoanele cu dizabilități vor continua în săptămânile următoare, cu alți beneficiari, pe pârtii din alte colțuri din țară.

La începutul lunii februarie o nouă tabără va avea loc în județul Brașov, de data aceasta în Poiana Brașov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE