Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frumusețe fără limite. O româncă participă la concursul mondial de frumusețe dedicat persoanelor aflate în scaun rulant

Pentru prima dată în istorie, România va fi reprezentantă la concursul mondial de frumusețe dedicat persoanelor aflate în scaun rulant. Alivia, masterandă în Genetică în Iași, va reprezenta țara noastră la concursul care va avea loc la sfârșitul acestei luni în Mexic.

În urma un incident, acum trei ani și jumătate, Alivia a rămas imobilizată la pat. Era studentă, dar acest lucru nu a împiedicat-o să termine facultatea, iar acum să urmeze un master.

Încurajată de prieteni și pentru că își dorește să promoveze drepturile persoanelor cu dizabilități, Alivia s-a înscris la Concursul mondial destinat persoanelor în scaun rulant.

Tânăra vrea ca oamenii să vadă abilități, în loc de dezabilități

„Emoții sunt foarte mari. Acolo se vor întâmpla lucruri importante. Pe lângă faptul că vrem să dovedim că frumusețea nu are limite, vrem să atragem atenția asupra respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități în lume și asupra egalității”, a povestit Alivia.

Vor fi mai multe probe, printre care una de defilat în costum tradițional. La acest concurs, Alivia își dorește ca oamenii să vadă abilități, în loc de dizabilități: „Vreau să aduc mai multă bucurie copiilor cu dizabilități și nu numai”

Alivia a mai defilat în România la evenimente menite să promoveze persoanele cu dizabilități. În total, la competiția din Mexic vor participa 27 de femei din întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE