Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Persoană cu dizabilități, rămasă fără mașină. Autovehiculul, colantat cu însemnele specifice, i-a fost ridicat de poliția locală

Publicat de: Euronews

Exces de zel din partea polițiștilor locali din Constanța. O femeie aflată în fotoliu rulant s-a trezit cu mașina ridicată pentru că parcase pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Femeia recunoaște că a uitat să lase legitimația la vedere, însă autovehiculul era colantat și, mai mult decât atât, era adaptat în mod vizibil pentru a putea fi folosit de o persoană aflată în scaun cu rotile. Polițiștii au deschis un dosar in rem pentru abuz în serviciu. 

Alina Mititelu a mers cu soțul și copilul la un centru de cumpărături din Constanța. La ieșire, femeia aflată în cărucior cu rotile a constatat că mașina sa nu se mai afla în locul unde parcase. Procedura pentru recuperarea mașinii a costat-o 570 de lei, dar este hotărâtă să conteste plata taxei pentru că se consideră nedreptățită.

Alina Mititelu: În momentul în care am ieșit, am crezut că soțul meu face o glumă. Am constatat că nu era o glumă, iar mașina noastră a dispărut. Domnul polițist, aflat în fața locului nostru de parcare, ne-a spus că mașina a fost ridicată, pentru că nu aveam acea legitimație.

Femeia spune că a cerut ajutorul polițiștilor locali aflați în parcarea centrului comercial să ajungă la parcul auto pentru a-și recupera mașina.

Alina Mititelu: L-am rugat frumos. I-am spus în situația în care sunt, pentru că eram cu copilul mic și nici nu eram din localitate, deci nu cunoșteam orașul, să mă ducă cu mașina poliției. A spus că el nu este taximetrist și nu face pe taxiul.

Reprezentanții Poliției Locale Constanța consideră că agenții săi și-au făcut doar datoria și au reamintit că persoanele cu dizabilități au obligația legală de a afișa la loc vizibil cardul care le conferă dreptul de a parca pe locurile dedicate.

Valentina Chiriță, Purtător de cuvânt Poliția Municipiului Constanța: La restituirea vehiculului, s-a ținut cont că persoana în cauză avea dizabilități – fapt pentru care s-a aplicat sancțiunea avertismentului.

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța au deschis, însă, un dosar penal in rem pentru săvârșirea faptei de abuz în serviciu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE