Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea lui Marius Lețu, angajatul la salubritate care n-a intrat la serbarea fiicei sale, rușinat de cum era îmbrăcat

După ce i-a fost rușine să intre la serbarea de Crăciun a fiicei sale din cauza hainelor de măturător pe care le purta, un tată cu cinci copii a primit o veste bună: întreaga familie va locui în curând într-o casă adevărată. Timp de doi ani au stat într-o garsonieră și au dormit câte șapte într-un singur pat. Momentul dificil de la serbarea de Crăciun a fost intens mediatizat pe rețelele sociale și primăria le-a oferit o locuință.

Marius Lețu are 44 de ani și curăță străzile din București de 26 de ani. La serbarea de Crăciun a copiilor, el nu a vrut să intre în clasă, deși a făcut eforturi mari să fie prezent. Unul dintre părinții altui copil a postat pe Facebook întreaga poveste.

„M-au chemat înăuntru, dar eu că m-am simțit mai jignitor cu cele de pe mine, toată lumea îmbrăcată un pic mai altfel. Eu, de la munca recunosc, îi cerusem voie lu șefu să mă duc la serbarea fetiței și mi-a fost rușine să intru acolo,” a declarat Marius Lețu.

Marius riscă să își piardă mâna

El are cinci copii, dintre care patru minori. Toți abia așteaptă să se mute într-o casă mai mare. Este o chestiune de zile, spun autoritățile, până când se vor muta într-un apartament primit de la Primăria Sectorului 3. Până atunci, se bucură de pozele pe care le au pe telefon cu noua casă.

Marius a suferit un accident la mâna stângă. Este foarte posibil să își piardă mâna pentru că nu a tratat-o la timp. Familia Lețu trăiește din salariul lui Marius de 2.300 de lei și din cei 1.250 de lei pe care îi primește soția lui, ca asistent social pentru fetița cu dizabilități. Se mai adaugă alocațiile celor mici. Din acești bani, familia plătește 2.000 de lei numai pentru chirie și întreținere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE