Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ryanair cere o noua taxă pentru a obține biletul de zbor în format digital

Compania de zbor Ryanair a fost aspru criticată după ce a introdus o noua taxă pentru călători pentru a-și obține biletul în format digital.

Compania aeriană low-cost percepe deja taxe pentru suplimentare pentru bagajele de cală și rezervarea unui loc în avans.

Acum se pare că unii sunt blocați să plătească o taxă pentru a-și accesa cartea de îmbarcare digitală, altfel vor trebui să facă coadă pentru a ridica una tipărită de la aeroport.

Pasagerii au distribuit capturi de ecran pe X (fostul Twitter), iar aplicația companiei aeriene le cere să selecteze un loc aleatoriu în avans la un cost între 46 și 121 lei dacă doresc să-și descarce cartea de îmbarcare digitală.

Cum au reacționat călătorii

Un client Ryanair a postat online: „Nu-mi vine să cred noua voastră politică de a nu permite pasagerilor să creeze o carte de îmbarcare (mobil sau tipărită) decât dacă își cumpără un loc, forțându-i să se alăture unei cozi de check-in (30 m sau mai mult) să o faci fără alt motiv ca să faci câteva lire. Scandalos."

O altă persoană a împărtășit: „@askryanair știu că ești ieftin, dar să mă forțezi să plătesc un loc sau să trebuiască să merg devreme la aeroport pentru a ridica o carte de îmbarcare în persoană este RIDICOL”.

Frustrarea a fost evidentă în rândul multor oameni, cu o altă postare: „@Ryanair de ce trebuie acum să cumpăr un loc pentru a accesa o carte de îmbarcare digitală care a fost gratuită de ani de zile, este rușinos și nu faceți altceva decât să aglomerați aeroporturile și să vă deteriorați reputația” .

Vorbind pentru The Mail on Sunday, purtătorul de cuvânt al Ryanair a spus: „Pasagerii au posibilitatea de a alege un loc pentru o taxă mică sau să li se aloce un loc gratuit”. Cea mai recentă taxă nu pare să afecteze toți călătorii, unii spunând că au primit gratuit o carte de îmbarcare digitală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE