Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Atenționare de călătorie pentru Germania. Ninsorile abundente au dat peste cap traficul în Bavaria

Publicat de: Euronews

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că există perturbări ale traficului aerian și rutier în landul german Bavaria, din cauza ninsorilor abundente.

Potrivit unui comunicat al MAE, mai multe aeroporturi au fost nevoite să îşi limiteze operaţiunile, ceea ce a determinat anularea a numeroase curse, precum şi dificultăţi majore în gestionarea logisticii aferente zborurilor deja aterizate (preluare pasageri şi bagaje ş.a.), scrie Agerpres.

De asemenea, pe drumuri se circulă cu dificultate, astfel încât autorităţile responsabile din capitala de land, Munchen, au recomandat populaţiei să rămână în locuinţe şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare.

De unde pot românii solicita asistență

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la Munchen:

  • +49 89 553307
  • +49 89 98106143

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă: +491602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://munchen.mae.ro

https://www.mae.ro

De asemenea, cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE